Οι απεργοί λιμενεργάτες μίλησαν: Ουρά ως τη Σαλαμίνα τα πλοία που περίμεναν να ξεφορτώσουν στον Πειραιά (Video)

Οι απεργοί λιμενεργάτες συνεχίζουν για τέταρτη μέρα τον αγώνα τους, με ένα απλό σύνθημα: «ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ COSCO»!  

«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να είναι καθαρό. Στις δικές μας πλάτες έχει χτιστεί το λιμάνι» το σύνθημα των απεργών λιμενεργατών, που θρήνησαν συνάδελφό τους.

Όπως δημοσιεύει η Katiousa, μπορεί για τα κανάλια και τα συστημικά ΜΜΕ να μην υπάρχει απεργία στο λιμάνι, ούτε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε άλλες χώρες, ή μπορεί να μην τις αξιολογούν ως πολύ σημαντικό θέμα -όπως δε θεώρησαν αρκετά σημαντικό το νέο εργοδοτικό έγκλημα και τον ανατριχιαστικό θάνατο του 40χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή- αλλά η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά από τα πλοία που περιμένουν να ξεφορτώσουν, αλλά τα μπλόκαραν οι απεργοί, είναι τέτοια που κολαούζο δε θέλει. Μιλάει από μόνη της για την καθολική συμμετοχή στην απεργία, τη δύναμή της και κυρίως την επιτυχία της.

Βίντεο από το Π.Α.ΜΕ

Οι απεργοί λιμενεργάτες συνεχίζουν για τέταρτη μέρα τον αγώνα τους, με ένα απλό σύνθημα: «ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ COSCO! Τα αιτήματά τους είναι απλά και αυτονόητα: να αυξηθούν τα μέλη σε κάθε πόστο, από τέσσερα σε έξι. Να σταματήσουν οι εξοντωτικές “κόντρα βάρδιες” και τα 12ωρα. Να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής με μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

Η εργοδοσία κωφεύει στα αιτήματά τους, αρνήθηκε να τους συναντήσει και υποχρεώθηκε να το κάνει, μόνο όταν οι εργάτες έσπασαν και πέρασαν τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες της επιχείρησης. Παράλληλα ζητάει επίμονα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και ο αγώνας που δίνουν. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Παίρνει γραμμή από την τάξη των αφεντικών και αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των λιμενεργατών, αναγνωρίζοντας γενικά και αόριστα ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους, αλλά…

Αυτό φάνηκε και στη σημερινή συνάντηση των εργατών με τον υπουργό, μετά την πρωινή απεργιακή συγκέντρωση και την μοτοπορεία των εργαζόμενων της Cosco ως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μετά τη συνάντηση με τον Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάρκος Μπεκρής, μίλησε στους εργαζόμενους για την άκαρπη συνάντηση και τόνισε την τεράστια ευθύνη που έχει η κυβέρνηση, ιδίως αν τολμήσει να φέρει σώματα ασφαλείας για να καταστείλουν αυτόν τον αγώνα.

Δεν ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι; Δεν έχει η ευθύνη η κυβέρνηση που τα σώματα επιθεώρησης και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ξηλωθεί και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Δεν ξέρει ο υπουργός τι συμβαίνει στο λιμάνι;

Εμείς χάνουμε μεροκάματα, εμείς παίζουμε τις ζωές μας κάθε μέρα, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να είναι καθαρό. Στις δικές μας πλάτες έχει χτιστεί το λιμάνι.

Αυτή την ώρα εκδικάζεται στα δικαστήρια το αίτημα της εργοδοσίας, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αγώνας συνεχίζεται και το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η δική μας έμπρακτη αλληλεγγύη, για να μπορέσει να νικήσει!

Πηγή: www.rosa.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend