Οι πολίτες στενάζουν και η κυβέρνηση δίνει επιδότηση 4,3 εκ. στον Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό

Κροίσος στην ελληνική κρίση ο Ριμπολόβλεφ. Επιχορήγηση 4,3 εκατ. από την ελληνική κυβέρνηση για τον Σκορπιό και την ανάπλασή του.

Ο Ρώσος μεγιστάνας επενδυτής Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει στα 6,7 δισ. δολάρια.
Υπήρξε ιδιοκτήτης της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali, είναι ιδιοκτήτης της ΑΣ Μονακό και βασικός επενδυτής της Τράπεζας Κύπρου. Από το 2013 είναι και ιδιοκτήτης του Σκορπιού δια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η οποία αγόρασε το νησάκι από την Αθηνά Ωνάση έναντι 100 εκ. σε βρετανικές λίρες. Πριν λίγους μήνες, ο μεγιστάνας της Ρωσίας ανακοίνωνε πως θα επενδύσει 165 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του ιδιωτικού ελληνικού νησιού στην Λευκάδα σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Πλάνο του είναι να μετατρέψει το νησάκι σε luxury resort για κροίσους, με βίλες υψηλών προδιαγραφών για γερά πορτοφόλια.

Από τα παραπάνω, είναι πραγματικά απορίας άξιον το πώς γίνεται η ελληνική κυβέρνηση να επιχορηγεί τα επενδυτικά πλάνα του Ρώσου μεγιστάνα με 4,3 εκ. ευρώ! Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Το νέο ξενοδοχείο εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης για το VIP Exclusive Club στο νησί.

Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας. Αναμένεται να δημιουργηθούν και 130 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του κ. Ριμπολόβλεφ, προξενεί εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο.

Τα αυτονόητα δηλαδή.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr)