Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Παράταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο -Πιθανή η διεξαγωγή της Τελετής Εναρξης δίχως θεατές

Η Ιαπωνία είναι πιθανό να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σ.σ.: ισχύει έως τις 11 Ιουλίου) για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο κατά έναν μήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2021.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της τελετής έναρξης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, όπως ανέφερε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News.

Σημειώνεται ότι οι Αγώνες κινδυνεύουν να πραγματοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό χωρίς θεατές, σε μια χώρα κλειστή για τους φιλάθλους από το εξωτερικό, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, και με περιοχές γύρω από το Τόκιο υπό περιορισμούς.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι και μετατέθηκαν για φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, παρά την ανησυχία ότι η εισροή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα μπορούσε να προκαλέσει νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Τα σχέδια για την τελετή έναρξης παραμένουν κλειστά, αλλά η εφημερίδα «Asahi» ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τον αριθμό των VIP φιλοξενούμενων και διπλωματών.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκδηλώσεις σε μεγάλους χώρους και εκείνες μετά τις 9 μ.μ. (ώρα τοπική) θα πραγματοποιηθούν επίσης χωρίς θεατές, όπως ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι θα ζητήσουν από το κοινό να μη συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο και το βάδην, που γίνονται στους δρόμους. Ηδη έχουν απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας, έως 10.000 άτομα.

Με το κοινό να ανησυχεί για εξάπλωση της πανδημίας, ειδικοί ιατροί έχουν τονίσει ότι η απουσία των θεατών θα ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή.

Το ζήτημα των θεατών πρόκειται να αποφασιστεί σε συνομιλίες που αναμένονται την Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη του Τόκιο και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος θα φτάσει στην Ιαπωνία εκείνη την ημέρα.
(Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend