Ομολογεί ενοχή, αλλά ζητά μετατροπή κατηγορίας η κατηγορούμενη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί. Η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο σήμερα και θα εκπροσωπηθεί μόνο από το δικηγόρο της. Ομολογεί ενοχή αλλά ζητά μετατροπή κατηγορίας.

Το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πέρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν τις 9 το πρωί φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί.

Το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης είναι αποφασισμένη να κοιτάξει κατάματα τη γυναίκα (Έφη Καρακάντζουλα) που έχει ομολογήσει ότι της σημάδεψε τη ζωή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της.

Η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της (Απόστολος Λύτρας, Νίκος Αλεξανδρής) και συγγενικά της πρόσωπα χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Ομολογεί ενοχή αλλά ζητά μετατροπή κατηγορίας

O δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει σήμερα στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο της ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή της στην έδρα. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ακόμα ότι η Έφη Καρακάντζουλα θα παραστεί σε επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της.


► Πρόταση προκειμένου να διακόψει το δικαστήριο για άλλη ημέρα προκειμένου να εκδικαστούν οι άλλες υποθέσεις του πινακίου διατύπωσε ο εισαγγελέας της έδρας.

► Λίγο πριν τις 09.30 ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ενόρκων και ακολούθησε η εκφώνηση των μαρτύρων.

► Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες, με κυριότερους τους αστυνομικούς που ανέλαβαν τις έρευνες της επίθεσης και τους γιατρούς που ανέλαβαν την αποκατάσταση του θύματος.

► Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να μην προλάβει να ολοκληρωθεί το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης, που θα έχει αποτέλεσμα την αποφυλάκιση της 35χρονης πριν εκδοθεί η απόφαση των δικαστών.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )