«Ούτε Μετρό θα παραδώσουν, ούτε Αρχαία θα αφήσουν στη θέση τους»

Μυλόπουλος για Καραμανλή – Μενδώνη: Σύγχρονοι Έλγιν

«Ούτε Μετρό θα παραδώσουν, ούτε Αρχαία θα αφήσουν στη θέση τους»

Δύο υπουργοί, Υποδομών Κ. Καραμανλής και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Ν. Ταχιάος και καμπόσοι παρατρεχάμενοι.

Φεύγοντας έκαναν δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου για την πρόοδο του έργου. Κάτι σαν ότι το έργο ανεβάζει ρυθμούς και κάτι τέτοια επικοινωνιακά και ξένα από την πραγματικότητα, που απευθύνονται σε… σανοφάγους τηλεθεατές.

Και κανείς από όλους αυτούς δεν πρόσεξε ότι το έργο είναι εδώ και δυο χρόνια σταματημένο.

Όπως κανείς τους δεν κατάλαβε ότι το έργο είναι στον αέρα, αφού δεν έχει ακόμη ούτε μελέτες, ούτε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που κατέστρεψαν έναν μοναδικό αρχαιολογικό θησαυρό, ενώ υπήρχε τεχνική λύση για να τον προστατέψουν και να τον αναδείξουν κατά χώρα.

Η οποία μάλιστα και πιο σύντομης διαρκείας είναι (το έργο ήδη θα λειτουργούσε με 12 από τους 13 σταθμούς αν δεν άλλαζαν τον σχεδιασμό το 2019), αλλά και πολύ φτηνότερη για το δημόσιο, γιατί με αυτήν αποφεύγονται δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ που δίνουν σήμερα στους εργολάβους ως αποζημιώσεις.

Ούτε Μετρό θα παραδώσουν, ούτε Αρχαία θα αφήσουν στη θέση τους.

Προχωρούν στο ξήλωμα των Αρχαίων με το έργο σταματημένο, χωρίς να υπάρχουν οι εγγυήσεις για την ολοκλήρωσή του.

Ρωτήστε τους πότε θα τελειώσει το έργο. Άλλα λέει ο ένας και άλλα η άλλη. Και άλλα βέβαια υποσχέθηκε ο αρχηγός τους από τη Θεσσαλονίκη.
Ιδανικοί να ψευδολογούν και να αποδομούν, αλλά ανίκανοι να κατασκευάσουν και να ολοκληρώσουν ένα έργο. Τα ίδια έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και το 2012-2015, όταν οι καθυστερήσεις που προκάλεσαν στο Μετρό κόστισαν 200 εκ. Ευρώ δημόσιου χρήματος που δόθηκαν σε αποζημιώσεις.
Καταστροφείς!

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend