Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος θα προταθεί για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωκοινοβούλιο

Με κάποιους να μιλούν ακόμα και για ζήτημα δημοκρατίας στην παρέμβαση για την ακύρωση της βράβευσης του διασώστη προσφύγων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προφανώς υπό την ιδιότητα του ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ανακοίνωσε πως ο Ιάσονας Αποστολόπουλος θα προταθεί από τον ίδιο για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας φαίνεται να επέλεξαν κάποιοι ώστε να βάλουν φρένο σε μια ιδιαίτερα συμβολικής σημασίας βράβευση, ενός πολίτη που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές.Έργο για το οποίο θα έπρεπε να είχε φροντίσει να κάνει η Πολιτεία.

Η υπόθεση της ακύρωσης της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκίνησε όταν βουλευτής της ΝΔ, συγκεκριμένα ο Κ. Μπογδάνος, έσπευσε να αναγγείλει τα «χαρμόσυνα νέα» πως η βράβευση ακυρώθηκε, πέφτοντας θύμα παρεμβάσεων κυβερνητικών και γαλάζιων παραγόντων.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς για πολλούς τίθεται έως και θέμα δημοκρατίας, ενώ η σιγή ασυρμάτου, που επικρατεί γύρω από τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη των κατηγοριών περί παρέμβασης, δεν βοηθάει στην αποκλιμάκωση του σάλου.

Εξ αρχής «καθαρή απάντηση» είχε ζητήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση για το γεγονός της ανάκλησης της τιμητικής διάκρισης προς τον Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, προφανώς υπό την ιδιότητα του ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσε πως ο ίδιος θα προτείνει τον Ιάσονα Απόστολόπουλο για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Δημ. Παπαδημούλης έγραψε: «Θλιβερή η ματαίωση, κατόπιν πιέσεων,της βράβευσης του #Ιασων_Αποστολοπουλος απ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και μάλιστα την ημέρα που τιμάται η πτώση της Χούντας. Θα προτείνω τον Ιάσονα Αποστολόπουλο για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωκοινοβούλιο».

Τι έχει προηγηθεί

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, την παρασημοφόρηση του Ι. Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα η κυρία Σακελλαροπούλου, με ευκαιρία την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Έχει βραβευθεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και  το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

(ΠΗΓΗ : https://left.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend