Ο Ν. Ανδρουλάκης μπαίνει στη μάχη ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

Ολοκληρώνεται το παζλ των εσωκομματικών διεργασιών στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει της εκλογής ηγεσίας από τη βάση, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό.

Με συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος διαψεύδοντας τις φήμες ότι θα έκανε πίσω. Οι δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να χάνει έδαφος έναντι του Α. Λοβέρδου πιθανώς θα έπαιξαν ρόλο, ενώ και από τον κύκλο στελεχών που τον υποστηρίζει του ασκήθηκαν πιέσεις να βγει μπροστά και να ξεκινήσει την καμπάνια του.

Τον Σεπτέμβριο, όπως όλα δείχνουν, θα φανεί αν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης θα ανακοινώσουν τη δική τους υποψηφιότητα και τότε θα διαμορφωθεί πλήρως το σκηνικό. Είναι ο μήνας που θα παρθεί η απόφαση για τον καθορισμό της ημερομηνίας εκλογής από τη βάση και, προφανώς, η υγειονομική κατάσταση θα επηρεάσει τον προγραμματισμό.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει την πολιτική της πλατφόρμα και αυτό έχει ενοχλήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο που της ζητά να μην οικειοποιείται για ίδιον όφελος το κόμμα, την ιστορία του και το μηχανισμό του.

Ανάλογη άποψη έχει εκφράσει στην Φ. Γεννηματά και ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος όμως δεν είναι τόσο πολωτικός όσο ο Α. Λοβέρδος, κρατά χαμηλότερους τόνους και εμφανίζεται περισσότερο ενωτικός.

Το δυνατό του χαρτί είναι η ηλικία του και το γεγονός ότι δεν βαρύνεται με τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚικού παρελθόντος. Το αδύναμο σημείο του είναι ότι δεν είναι βουλευτής και εάν γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει άλλος να δίνει τις μάχες στη Βουλή για λογαριασμό του.

Εχει ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό από τη θητεία του ως γραμματέας και το απέδειξε όταν αναμετρήθηκε με την Φ. Γεννηματά για την ηγεσία καταγράφοντας πολύ καλή επίδοση. Πρόθεσή του είναι να συσπειρώσει δυνάμεις της κεντροαριστεράς που σήμερα κρατούν απόσταση από το ΚΙΝΑΛ. Με τον Α. Λοβέρδο θα υπάρξει ανταγωνισμός για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί περισσότερο τη διεύρυνση και με την Φ. Γεννηματά για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί περισσότερο την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ.

Εναντι και των δύο έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να επαγγελθεί ανανέωση με πιο ρεαλιστικούς όρους.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Tvxs.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend