Ο tempora o mores …

Κώστας Παπαγιάννης

(σσ   Θα τους βλέπετε να πνίγονται και θα τους αφήνετε , αλλιώς θα είστε παράνομοι! …

Από πότε γίναμε εμείς τέτοιοι άνθρωποι? Από πότε η αξία τη ζωής οποιουδήποτε πρόσφυγα, ΑΝΘΡΩΠΟΥ,  έπεσε τόσο χαμηλά? Από πότε η συνείδησή μας έγινε ένα ενοχλητικό πράγμα μεταξύ δύο ύπνων?

Δηλαδή το Ελληνικό Κοινοβούλιο δια μέσω του “κυρίου” Μηταράκη έφερε και ψήφισε (μόνο η ΝΔ το ψήφισε) ένα νόμο που αν σώσεις ενα προσφυγάκι που πνίγεται, θα είσαι παράνομος και θα τιμωρηθείς ! Θα έπρεπε να το αφήσεις να πνιγεί κι εσύ να κάθεσαι να το βλέπεις …  ?

Αλήθεια  κ Μηταράκη ? Κι όλο αυτό για να …. “ικανοποιηθεί ” το ακροδεξιό μέρος της ΝΔ που φοβάται τους πρόσφυγες που ΜΠΟΡΕΙ να έρθουν απο το Αφγανιστάν , λόγω της εκεί σφαγής ? )

Σε τι κοινωνία φτάσαμε να ζούμε? Ποιός μας αντιπροσωπεύει με τέτοιους νόμους εκτρώματα , με νόμους της ζούγκλας, με νόμους που θέλουν να σε κάνουν ένα παθητικό κι αμέτοχο ζόμπι στο δράμα ενός άλλου συνανθρώπου? Να κάθεσαι και να τον βλέπεις να πνίγεται … Που είναι η αγάπη προς τον πλησίον της θρησκείας της επίσημης Ελληνικής τέλος πάντων ?

Πόσοι ακόμα AYLAN , για να ικανοποιηθούν μερικοί ακροδεξιοί φοβισμένοι από  ΠΙΘΑΝΟΝ νέες προσφυγικές ροές ?…

Ακολουθεί το υπόλοιπο άρθρο )

Αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο / Ψηφίστηκε η ποινικοποίηση της διάσωσης προσφύγων

Μόνο από τη Ν.Δ. ψηφίστηκαν χθες το βράδυ οι αντιδραστικές αλλαγές στη διαδικασία ασύλου, την ώρα που η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς ζήτησε ουσιαστικά την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης επειδή δεν συμμορφώνεται με τις ελάχιστες εγγυήσεις του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου για τους πρόσφυγες.

Ο Νότης Μηταράκης στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης, παρότι υποστήριξε ότι η κατάσταση στο προσφυγικό είναι σημαντικά βελτιωμένη και «διαχειρίσιμη», προώθησε περαιτέρω αυστηροποίηση του ήδη αυστηρού νομικού πλαισίου για να ικανοποιήσει τις ανησυχίες του ακροδεξιού κοινού της Ν.Δ. παραδεχόμενος ότι αυτό γίνεται υπό το φως της κρίσης στο Αφγανιστάν και των πιθανών νέων προσφυγικών ροών.

«Για να μπορέσει να υπάρχει μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, έτσι όπως τη φανταζόμαστε εμείς, σας λέμε ότι αυτά που φέρνετε θα τα πάρουμε πίσω, θα τα επαναδιατυπώσουμε, θα καταργήσουμε όταν θα έρθουμε» τόνισε ο Γιώργος Ψυχογιός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβαση της επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Είναι απαράδεκτα, εκθέτουν τη χώρα και θα καταδικαστούμε γι’ αυτό. Δεν μπορεί να έχει γκρίζες ζώνες και να αποκλείει και να δημιουργεί αόρατους ανθρώπους» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας την υπονόμευση της πρόσβασης των προσφύγων σε βασικά δικαιώματα.

“Δεν θέλετε μάρτυρες”

Ο Γ. Ψυχογιός επισήμανε ότι η ποινικοποίηση της διάσωσης προσφύγων στη θάλασσα από αλληλέγγυους αποκλείει από τη διάσωση τους ιδιώτες ιδιοκτήτες σκαφών, «όπως προβλέπουν το Δίκαιο της Θάλασσας και η ανθρωπιά», αλλά και «κάποιους μάρτυρες άλλων πρακτικών που μας καταγγέλλουν ότι γίνονται».

Επίσης επέκρινε και τις αλλαγές στις προϋποθέσεις για την εργασία όσων είναι παράτυποι κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «νομιμοποιείτε «Μανωλάδες», καθώς το εργόσημο ήταν «το μοναδικό αποκούμπι που υπήρχε για να ασφαλιστεί κάποιος και να πάει να δουλέψει ορατός».

Μεταξύ των υπόλοιπων αντιδραστικών αλλαγών είναι το παράβολο στην τέταρτη αίτηση για άσυλο, η σιωπηρή απόρριψη σε περίπτωση που υπάρχει αίτημα για οικειοθελή αναχώρηση από τη διοίκηση, η κατάργηση της δεύτερης ευκαιρίας για άσυλο για εξαιρετικούς λόγους, καθώς και η στελέχωση του υπουργείου Μετανάστευσης με ένστολους.

Γιώργος Ψυχογιός
Οι αλλαγές εκθέτουν τη χώρα και θα καταδικαστούμε γι’ αυτό, δημιουργούνται αόρατοι άνθρωποι. Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σε Ε.Ε. και ΟΗΕ

Για «πολιτική τυμβωρυχία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου τονίζοντας ότι, με αφορμή την κρίση στο Αφγανιστάν, επιχειρεί να «εμπορευτεί φθηνό εθνικισμό» και να δημιουργήσει ένα «φάντασμα δήθεν απειλής από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές».

Με την πολιτική μετατροπής της Ελλάδας σε «ασπίδα της Ευρώπης» «καταδικάζετε τη χώρα ή να είναι σε πόλεμο με μη εχθρούς ή να βουλιάζει βάρκες ή να συγκεντρώσει στην Ελλάδα όσους καταφέρουν να περάσουν» τόνισε ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας απορρίπτοντας την κυβερνητική ρητορική περί αύξησης των απελάσεων, δεδομένου ότι αυτό εξαρτάται από τη διάθεση των χωρών προέλευσης να δεχτούν πίσω τους παράτυπους μετανάστες.

«Το αίτημα της Ελλάδος για έναν διακανονισμό, για καταμερισμό ισοβαρή σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Βεβαίως ο πρώτος που χειροκρότησε τον κ. Μητσοτάκη στη σύγκρουσή του με τον Σασόλι ήταν ο  Όρμπαν» σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο επίσης πρώην υπουργός Μετανάστευσης εκτίμησε ότι «οι ιδέες ‘ασπίδα της Ευρώπης’, ‘Ευρώπη φρούριο’, με επαναπροωθήσεις, αποτροπές και τείχη, δεν πρόκειται να πετύχουν. Ούτε η συνεχής επαναφορά του  Έβρου θα πετύχει».

Βούτσης: Η Ελλάδα στο ξενοφοβικό μέτωπο

Το νομοσχέδιο με τις αντιδραστικές αλλαγές στις διαδικασίες ασύλου «εισάγει τη χώρα μας και θεσμικά -και γι’ αυτό μάλωσε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σασόλι- στο μπλοκ των ξενοφοβικών δυνάμεων που δεν έχουν ενόραση ιστορική για το τι έρχεται και δεν έχουν και επιμονή στις αξίες αυτής της χώρας και αυτού του λαού» τόνισε ο Νίκος Βούτσης στηλιτεύοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να γίνει ο «εγχώριος Σαλβίνι».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι, αντί να αντιπαρατίθεται με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, θα έπρεπε, ως πρωθυπουργός μίας από τις χώρες – πύλες εισόδου, να σταθεί απέναντι στο «ξενοφοβικό μέτωπο μέσα στην Ε.Ε.»

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι με την έμφαση που δίνεται στη θωράκιση των συνόρων ενόψει νέων προσφυγικών ροών επιχειρείται από την κυβέρνηση μια «εσωτερική εργαλειοποίηση στο πλαίσιο της διαχείρισης του φόβου».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend