Πέραμα: Νεκρός άοπλος (;) μετά καταιγισμό πυρών των αστυνομικών κατά των καταδιωκόμενων

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές είναι εάν δέχτηκαν πυρά και ανταπέδωσαν ή εάν πυροβόλησαν άοπλους.

Βίντεο στο οποίο καταγράφονται πάνω από είκοσι πυροβολισμοί με καταιγιστικό ρυθμό στο πλαίσιο της καταδίωξης που έγινε τα ξημερώματα στο Πέραμα δημοσιεύει το kathimerini.gr. Την ίδια ώρα σύμφωνα με to documentonews.gr οι αστυνομικοί πυροβόλησαν άοπλους χωρίς να έχουν δεχθεί πυρ και μόνο λόγω των επικίνδυνων ελιγμών τους και της προσπάθειας να τους χτυπήσουν με το όχημα τους.

Στο βίντεο ακούγονται οι ήχοι από πολλαπλά πυρά των αστυνομικών κατά του οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος αγνόησε σήμα τους και δεν σταμάτησε σε έλεγχο. Αν τα παραπάνω δεδομένα ισχύουν, τόσο η ΕΛΑΣ, όσο και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, χρωστούν πολλές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ενα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές είναι εάν δέχτηκαν πυρά και ανταπέδωσαν ή εάν πυροβόλησαν άοπλους.

Πηγή: www.rosa.gr