Πέραμα: «Πρώτα πυροβόλησαν, μετά έκανα όπισθεν» – Ανατρέπει τα δεδομένα ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος (video)

Ανατροπή στο μέχρι σήμερα αφήγημα από τον νεαρό που παραδόθηκε σήμερα

Ανατρέπει το αφήγημα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα η κατάθεση του νεαρού 14χρονου Ρομά που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο νεαρός, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, παρουσιάστηκε στα δικαστήρια, ενώ σε δήλωση που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αποκάλυψε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν και κατέληξαν στη δολοφονία του φίλου του.

Ο νεαρός Ρομά παραδέχτηκε ότι είχαν κλέψει το αυτοκίνητο και ότι δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών, όμως τονίζει ότι όταν εγκλωβίστηκαν από το διερχόμενο λεωφορείο, οι ίδιοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά για να παραδοθούν. Ήταν τότε, που σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισαν να πυροβολούν οι επτά αστυνομικοί, σκοτώνοντας τον συνοδηγό. Στη συνέχει, όπως δηλώνει, έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τις μηχανές των αστυνομικών που βρίσκονταν πίσω του, από τις οποίες όμως είχαν προηγουμένως αποβιβαστεί οι επιβάτες.

Περιγράφοντας τι συνέβη είπε ότι «σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη, αυτοί άφησαν τα μηχανάκια. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά πέσαμε πάνω τους και οι μηχανές δεν είχαν επάνω επιβάτες».

Στην ερώτηση γιατί έπεσε πάνω στις μηχανές της ΔΙΑΣ είπε ότι το έκανε «γιατί χτύπησαν τον φίλο μου που ήταν συνοδηγός. Στις μηχανές έπεσα μόλις πυροβολήσανε για να φύγω επειδή πυροβόλησαν τον φίλο μου για να πάμε σπίτι».

«Πρώτα σκότωσαν τον φίλο μου και μετά έπεσα πάνω τους. Ήρθαν από τη δεξιά πλευρά και πυροβόλησαν. Μου είπε ο Στρατής “με πυροβολήσαν” και ξεκίνησα να φύγω» είπε ο νεαρός Ρομά συμπληρώνοντας ότι αφενός «δεν είχαμε όπλα» και αφετέρου ότι «μόλις έφυγα άρχισαν να με πυροβολούν αλλά οι σφαίρες έπεσαν στον τοίχο».