Παναγιωτόπουλος: Πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ για να στηρίξουμε τη φίλη Γαλλία!

Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας ο υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει πως η εμπλοκή της Ελλάδας σε επεκτατικές, επιθετικές και αμφίβολες κινήσεις της Γαλλίας

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας ο υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει πως η εμπλοκή της Ελλάδας σε επεκτατικές, επιθετικές και αμφίβολες κινήσεις της Γαλλίας στην υποσαχάρια Αφρική (Σαχέλ) θα είναι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε:

«Η περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής και η κατάσταση εκεί αποτελεί δυνητική απειλή αστάθειας για ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω γειτνίασης με τη βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο. Οι εκκολαπτόμενες εστίες αστάθειας με ομάδες τρομοκρατικών οργανώσεων και τζιχαντιστών που αναλαμβάνουν δράση στην περιοχή, δεν έχει σχέση με κάποιο αποικιοκρατικό παρελθόν, αλλά με ένα ζοφερό μέλλον αστάθειας και απειλών ασφαλείας.

Η Γαλλία ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στήριξης κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής απέναντι σε αυτή την απειλή, αναπόφευκτα και με στρατιωτικά μέσα. Συμμετέχουν ήδη 9 ευρωπαϊκές χώρες με μέσα και προσωπικό, ενώ έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής άλλες 13, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Συνεπώς η πρωτοβουλία συγκεντρώνει ευρύτατη υποστήριξη από ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της – ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον – συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία, εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια»!

Πηγή: www.rosa.gr