Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο / Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές ζητώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

«Η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών»

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι εναντιώνονται στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

avgi.gr

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

avgi.gr

Μερικά από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι:

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι εκπαιδευτικοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που χρειάζεται να προσκομίσουν εργαστηριακά τεστ.

Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν τα τμήματα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τάξη. Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Να ληφθούν άμεσα παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση με την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.

Φωτογραφίες – βίντεο: Άντυ Κουκλάδα

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)