Πανελλαδικές / Κανονικά οι εξετάσεις και η απεργία, λέει ο Νίκος Φίλης

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς δεν τίθεται θέμα απεργίας ή συμμετοχής των καθηγητών στην αυριανή απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΛΜΕ είχε ήδη υποβάλλει αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την 24ωρη απεργία, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το περίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος που επέδειξε η ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσέφυγε σε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων στην 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, επικαλούμενη τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Νίκης Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για μία επικοινωνιακού τύπου στρατηγική καθώς « η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά μιας ανύπαρκτης απεργίας της ΟΛΜΕ, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση βρίσκεται «στριμωγμένη από την πολιτική της και δίνει μάχες με αόρατους εχθρούς.

Και συνεχίζει ο Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι η Νίκη Κεραμέως «γνώριζε, το παραδέχεται άλλωστε η ίδια, ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μια βδομάδα, με μεγάλη πλειοψηφία, η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου -φυσικά- αυτές να γίνουν κανονικά. Και είναι προφανές ότι θα γίνουν».

«Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, διαθέτει δημοκρατικό ήθοςπερίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος. Αύριο και οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν και ο ελληνικός λαός θα δώσει με τις κινητοποιήσεις του απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» καταλήγει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )