«Παράδειγμα» για όλο τον κόσμο οι εκλογές στη Χιλή και για τον Τζο Μπάιντεν

Συγχαρητήρια για τη νίκη του νέου, αριστερού, προέδρου της Χιλής, από τον Αμερικανό όμολόγο του, που εξήρε τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στη χώρα της  Λατινικής Αμερικής σημειώνοντας πώς μπορούν να αποτελέσουν δυνατό παράδειγμα για την περιοχή και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε χθες στον Γκάμπριελ Μπόριτς με τον οποίο συζήτησαν την κοινή δέσμευσή τους στην κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε κατά την συνδιάλεξη τη σημασία που δίνει στη συνεργασία των δύο χωρών για να προωθηθεί πράσινη και δίκαιη ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας και να αντιμετωπιστεί η υπαρξιακή απειλή που είναι η κλιματική αλλαγή.

Ο θρίαμβος του 35χρονου Μπόριτς πριν δέκα μέρες με 56% έναντι 44% του ακροδεξιού νοσταλγού του Πινοτσέτ, Χοσέ Αντόνιο Καστ, προστίθεται σε μια σειρά νικών πολιτικών της λατινοαμερικάνικης αριστεράς, καθώς η εξάπλωση της φτώχειας, εν μέρει εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στρέφει τους ψηφοφόρους σε εκείνους που υπόσχονται αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend