Πετρέλαιο Θέρμανσης / Διάθεση 45% ακριβότερα από την Παρασκευή – Ακόμη ψηλότερα σε απομακρυσμένες περιοχές

Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης – Μεταξύ 1,13-1,15 ευρώ στα αστικά κέντρα – Θα ξεπεράσει και τα 1,2 ευρώ σε περιοχές της περιφέρειας

Από την Παρασκευή ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν άμεσα ένα πολύ μεγάλο επιπλέον κόστος, καθώς οι τιμές είναι αυξημένες κατά 45% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η αγορά φοβάται ότι το ράλι των τιμών θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, επιτείνοντας το πρόβλημα.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα η διάθεσή του αναμένεται από την αγορά να ξεκινήσει με τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 1,13-1,15 ευρώ ανά λίτρο, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι η μέση τιμή διάθεσης ήταν 0,798 ευρώ. Για μία ποσότητα 1.000 λίτρων δηλαδή, φέτος το κόστος θα είναι 1.130-1.150 ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 798 ευρώ, με την επιβάρυνση να είναι 332-352 ευρώ.

Σε περιοχές όπως η νησιωτική Ελλάδα ή απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι επιβαρύνσεις από το κόστος μεταφοράς (που επίσης αυξάνεται λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα) αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς η τιμή του αναμένεται ακόμη και να ξεπεράσει τα 1,2 ευρώ ανά λίτρο.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend