Πετρελαιοκηλίδα μεγέθους Νέας Υόρκης πλησιάζει την Κύπρο από τη Συρία (Εικόνες)

Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η διαρροή προέρχεται από μια δεξαμενή με 15.000 τόνους καυσίμου και ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου στη συριακή παράκτια πόλη Μπανίγια.

Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η διαρροή προέρχεται από μια δεξαμενή με 15.000 τόνους καυσίμου και ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου στη συριακή παράκτια πόλη Μπανίγια.

Το Orbital EOS με ανάλυση δορυφορικών εικόνων δείχνει ότι η διαρροή πετρελαίου ήταν μεγαλύτερη, καλύπτοντας περίπου 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα (309 τετραγωνικά μίλια) –  δηλαδή περίπου όσο η έκταση της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο CNN,  ότι η πετρελαιοκηλίδα ήταν περίπου 7 χιλιόμετρα (4 μίλια) από την κυπριακή ακτή.

Το Κυπριακό Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων ερευνών δήλωσε ότι, βάσει προσομοίωσης των κινήσεων της πετρελαιοκηλίδας και των μετεωρολογικών δεδομένων, η κηλίδα θα μπορούσε να φτάσει στο ακρωτήριο Απόστολος Ανδρέας “τις επόμενες ώρες”, αναφέρει το CNN.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στην ανατολική Μεσόγειο φέτος, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο, μια διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ κατέστρεψε τις παραλίες της χώρας και άφησε πίσσα στις ακτές του Λιβάνου.

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend