Πλήθος δράσεων στην επέτειο της μεγάλης νίκης

Στιγμιότυπο από το ανθρώπινο «ποτάμι» που πανηγύρισε σαν σήμερα πέρυσι τη δικαστική νίκη κατά της εγκληματικής οργάνωσης 

Μέρα αντιφασιστικής γιορτής και συσπείρωσης η σημερινή στην πρώτη επέτειο μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στη σκιά των τελευταίων φασιστικών επιθέσεων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο, μια σειρά δράσεων είναι προγραμματισμένες για σήμερα σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία από το Εφετείο σε γειτονιές της πόλης, ενώ στις 18.30 σε συγκέντρωση καλούν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν όλες οι οργανώσεις-συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 7.30 στην Ομόνοια, πραγματοποιώντας πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα έχει ξεκινήσει στις 7 μ.μ. συναυλία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι.

Με αφορμή τις ανησυχητικές απόπειρες επανεμφάνισης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για «θεαματική προσπάθεια αναβίωσης της αίγλης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, κατά πάσα πιθανότητα με “διοικητήριο” τα κελιά των φυλακών». Υπογραμμίζουν τις ηχογραφημένες εκπομπές στο διαδίκτυο του καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τις οποίες συντονίζει συγκεντρώσεις του καινούργιου κόμματός του. Οι βουλευτές ρωτούν ποιο είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την ποινική αξιολόγηση της δραστηριότητας του Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές Δομοκού, αν έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική διαδικασία και ποιο είναι το εισαγγελικό πόρισμα. Σοβαρό ζήτημα τίθεται και για το αν ο καταδικασθείς τηρεί τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα που αφορούν την τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς εκτός από τις εκπομπές «τουιτάρει» συστηματικά σχόλια για τις πολιτικές εξελίξεις.

Στην ερώτηση στηλιτεύεται και η ουδέτερη στάση της αστυνομίας στις τελευταίες επιθέσεις των νεοναζί, όπως βέβαια και η κυβερνητική εμμονή στη σκληρή γραμμή της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων.

Ενδιαφέρον θα έχει και η απάντηση των υπουργών Θεοδωρικάκου-Κεραμέως στο ερώτημα ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να εξιχνιαστούν οι θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σχολεία.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )