«Πνίγηκε» στην κάπνα η Αθήνα χθες το βράδυ

Πρωτοφανείς τιμές αιθαλομίχλης χθες στο κέντρο της Αθήνας – «Τέτοια νούμερα εντός Λεκανοπεδίου, πρώτη φορά βλέπω», λέει μετεωρολόγος

Σύμφωνα με την σελίδα μετεωρολογικού ενδιαφέροντος Forecast Weather Greece, η Αθήνα βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, με τους υπεύθυνους να συστήνουν στους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Η κατάσταση μάλιστα ήταν χειρότερη στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τα Γιάνενα, σύμφωνα με τη σελίδα.

Τα PM 2,5 (αλλά και τα PM 1) έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στο αναπνευστικό και στο καρδιαγγειακό σύστημα  (και όχι μόνο).

Η καύση ξύλου και άλλων υλικών για λόγους θέρμανσης αποτελεί την βασική πηγή παραγωγής των μικροσωματιδίων στις ελληνικές πόλεις», ανέφερε το Forecast Weather Greece, ενώ σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Σταματάκης τόνισε πως δεν έχει ξαναδει ποτέ τέτοια νούμερα εντός του λεκανοπεδίου.

ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend