Ποια αυτοκίνητα δεν βλέπουν συχνά στα συνεργεία;
Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση ότι αυτός «έχει γίνει κολλητός με το μηχανικό», που σημαίνει ότι πάει συχνά στο συνεργείο επειδή βγάζει βλάβες το αυτοκίνητό του. Κάτι που απεύχεται κάθε οδηγός ή κάτοχος ενός οχήματος, γιατί σημαίνει ταλαιπωρία σωματική, ψυχική και φυσικά χρηματική χασούρα. Ωστόσο, υπάρχει και το αντίθετο άκρο, όπου οι μηχανικοί βλέπουν σπανίως ή όποτε χρειάζεται τους πελάτες τους, βάσει των προγραμματισμένων service.
Αυτό που θέλουν όλοι για το αυτοκίνητό τους, είναι να αλλάζουν τα αναλώσιμα (π.χ. λάδια, φίλτρα, λάστιχα, τακάκια κ.λπ.) και να γίνεται η τακτική συντήρηση. Έτσι το κόστος κρατιέται σε λογικά επίπεδα (εξαρτάται βέβαια από το μοντέλο), γιατί αν «σκάσει» μια βλάβη, τότε η έξτρα δαπάνη μπορεί να είναι έως πολύ μεγάλη και ασύμφορη.
Στην πρώτη θέση του Τop 10 βρίσκεται το Toyota iQ. Ένα μοντέλο που δεν κυκλοφόρησε πολύ στη χώρα μας λόγω των υψηλών τιμών του. Όμως έχει κρατήσει ψηλά την αξία του στα μεταχειρισμένα λόγω αξιοπιστίας, οικονομίας στη χρήση, ευελιξίας και συνολικής εικόνας. Δεύτερο στην κατάταξη είναι το Mitsubishi Lancer, το οποίο όπως και το iQ έχουν σταματήσει να πωλούνται ως καινούργια εδώ και χρόνια. Πολύ ευχαριστημένοι είναι και οι κάτοχοι του τρίτου στη σειρά Vauxhall (Opel) Agila, που βασίζονταν στο Suzuki Wagon R. Σταθερή αξία στον τομέα της αξιοπιστίας αποτελεί το Hyundai Getz (4ο), όπως και το Honda Jazz (5ο), το οποίο ως γνωστόν «δεν σπάει, δε χαλάει».