Ποιος τουρισμός, ποια έσοδα, ποια ανάπτυξη;

Ομολογουμένως έχει πολλή πλάκα να βλέπεις τα στελέχη της κυβέρνησης να δουλεύονται μεταξύ τους νομίζοντας ότι δουλεύουν όλους τους υπόλοιπους. Τώρα, αν τους πιστεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ομολογώ ότι με ξεπερνάει.

1. Αύξηση των αφίξεων κατά 1.250% στα αεροδρόμια της χώρας ανακοινώθηκε χθες με πηχυαίους τίτλους, αλλά στα ψιλά η διαπίστωση ότι οι τουριστικές αφίξεις ήταν λιγότερες κατά 72,7% εν σχέσει με το 2019 αλλά και 2,8% κάτω ως προς το περσινό πρώτο εξάμηνο του lockdown. Πιο κάτω και από το 2020!

Προς τι η πλαστή αισιοδοξία; Την ίδια στιγμή, μεγάλο ξενοδοχείο με 700 εργαζόμενους στην Κω έβαζε λουκέτο… Ενώ περισσότερα από 1.100 έχουν αναρτήσει αγγελία πώλησης.

2. «Τον Ιούνιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3.332 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 97 εκατ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην επεξηγηματική έκθεση του ΜΠΔΣ 2022-2025. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης, η ιδιαίτερη δυναμική της οποίας είναι σημαντικό να διατηρηθεί στους κρίσιμους οικονομικά μήνες που ακολουθούν». Τάδε έφη Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πόσα, αλήθεια, έχουν παρακρατηθεί από τα ΕΣΠΑ ενίσχυσης των πληττομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των Περιφερειών. Παρακράτηση 30% τουλάχιστον για τους ρυθμισμένους φορολογικά και το σύνολο της επιδότησης για τους μη. Δηλαδή μόνο από τα 250 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής τα 75 -τουλάχιστον- πάνε στα δημόσια ταμεία. Αν βάλεις τις υπόλοιπες Περιφέρειες στον λογαριασμό, τότε ο προϋπολογισμός θα ενισχυθεί φέτος με κάμποσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ… Και αν συνυπολογιστεί και τι ποσοστό των επιστρεπτέων πήγε για την πληρωμή φόρων, τα περί ανάπτυξης που αυγαταίνουν τα κρατικά έσοδα είναι κανονικό δούλεμα…

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend