ΠΟΥ: Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η «Ο» προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα

Το στέλεχος «Ο» του κορονοϊού επηρεάζει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα από τις άλλες παραλλαγές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που μίλησε για «πιθανώς καλά νέα».

Σύμφωνα με τον Αμπντί Μαχαμούντ, διευθυντικό στέλεχος του ΠΟΥ, πληθαίνουν οι έρευνες που δείχνουν ότι «η Όμικρον επηρεάζει το πάνω μέρος του σώματος, σε αντίθεση με τα άλλα στελέχη που προκαλούν πνευμονία».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, ο Αμπντί Μαχαμούντ επισήμανε πάντως ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της «Ο» σημαίνει ότι θα είναι κυρίαρχη σε μερικές εβδομάδες σε πολλές χώρες του κόσμου, πράγμα που είναι επικίνδυνο για τις περιοχές του κόσμου όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Τα στοιχεία των ερευνών φαίνεται να συμφωνούν με τη μελέτη από τη Νότια Αφρική, που ήταν από τις πρώτες όπου εντοπίστηκε το νέο στέλεχος.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο που θα στοχεύει αποκλειστικά την παραλλαγή Όμικρον, ο Αμπντί Μαχαμούντ είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε, ωστόσο η όποια απόφαση απαιτεί διεθνή συντονισμό και συνεργασία και δεν θα πρέπει να επιτραπεί στις φαρμακευτικές να λάβουν μόνες τους τις αποφάσεις αυτές.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend