Που ‘σαι Κυρανάκη;! Στα 2 ευρώ το λίτρο πάει η βενζίνη

Φυσικά η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα για την ελάφρυνση πολιτών

Οι εκτιμήσεις είναι πως τα 2 ευρώ το λίτρο της βενζίνης είναι θέμα ημερών. Βενζίνη με το σταγονόμετρο και λιγότερες διαδρομές επιλέγουν οι πολίτες λόγω των αυξήσεων. Φυσικά η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα για την ελάφρυνση πολιτών και επαγγελματιών σε επίπεδο φόρων, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσε κριτική.

«Πληρώνετε 80 ευρώ και βάζετε βενζίνη αξίας 26 ευρώ. Τα υπόλοιπα 54 πάνε στους μετακλητούς του Τσίπρα, στα μίλια του Κουίκ, στην υγεία του Πολάκη και στις τσάντες της Παπακώστα.», έγραφε ο λαλίστατος τότε αναπληρωτής Τύπου, στο twitter.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι τιμές που κατέγραψε το υπουργείο ανάπτυξης έφτασαν στην απλή αμόλυβδη:

Μήλος: 2,155
Σχοινούσα: 2,090
Πάτμος: 2,079
Φολέγανδρος: 2,075
Αστυπάλαια: 2,030
Οριακά κάτω από τα δύο ευρώ:

Μύκονος: 1,998
Σαμοθράκη: 1,931
Ηράκλειο: 1,909
Στη βόρεια Ελλάδα έχουν ήδη υπάρξει τιμές πάνω από το 1,80:

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: 1,858
Θεσσαλονίκη: 1,848
Και στην Αττική:

Σπάτα: 1,858
Από τις αρχές του έτους οι αυξήσεις είναι πάνω από 18,5% στην αμόλυβδη και πάνω από 21% στο πετρέλαιο κίνησης. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί από τα 51,80 δολάρια στις αρχές του Ιανουαρίου 2021 στα 80,60 δολάρια σήμερα. Πρόκειται για αύξηση που ξεπερνά το 54%.

Οι βενζινοπώλες λένε πως η μόνη περίπτωση να πέσει η τιμή είναι να μειωθούν οι φόροι, πράγμα μάλλον απίθανο, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Έτσι, σε συνδυασμό με την αύξηση στα μεταφορικά και την αυξημένη ζήτηση που σπρώχνει τις τιμές προς τα πάνω, οι εκτιμήσεις είναι πως τα 2 ευρώ το λίτρο είναι θέμα ημερών για τα περισσότερα νησιά και λίγων εβδομάδων για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: www.rosa.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend