Προ των πυλών η κατάθεση μηνύσεων για τους βασανισμούς στην ΓΑΔΑ [Βίντεο]

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της κατάθεσης της μήνυσης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για τους βασανισμούς του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο.Μ, μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο προαύλιο της Νομικής, με την παρουσία των τεσσάρων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στη συνέντευξη Τύπου παρενέβησαν και άλλα άτομα, μέλη πολιτικών οργανώσεων, που κατήγγειλαν ότι έχουν βασανιστεί από την Ελληνική Αστυνομία.

H νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υπόθεση αποτελείται από τους Κ. Παπαδάκη, Ι. Κούρτοβικ, Α. Παπαρούσσου και τον Θανάση Καμπαγιάννη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μετά τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει για τον βασανισμό του, ο Α.Παπαζαχαρουδάκης έχει δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες – ντοκουμέντα, αλλά και την ιατρική γνωμάτευσή του, ενώ έχει καταθέσει δυο φορές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, στην Υπηρεσία του ζητήθηκε να αναγνωρίσει αυτούς που καταγγέλλει ως βασανιστές του, με βάση φωτογραφίες ταυτότητας, την ώρα που ο ίδιος έχει καταθέσει ότι φορούσαν κουκούλες, σε μία έρευνα που μοιάζει προσχηματική και με κωλύματα.

Σε σχετική του ανάρτηση για τη συνέντευξη Τύπου, ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης γράφει μεταξύ άλλων:

Αφού για περίπου ένα δίμηνο απολαύσαμε την παρατεταμένη σιωπή του Εσωτερικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και της ίδιας της ΓΑΔΑ σε σχέση με τα πολύωρα βασανιστήρια σε μένα και τον Ο.Μ ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη φυλακή.

Αφού κυκλοφόρησε το φωτογραφικό υλικό των βασανισμών, τα χαρτιά νοσοκομείου αλλά και του ιατροδικαστή που πιστοποιούν τα τραύματα – που απέκτησα ένα μεσημέρι παίζοντας μπάλα.

Αφού τα ονόματα όσων είχαν υπηρεσία εκείνες τις ώρες είναι άγνωστα στη διεύθυνση της αστυνομίας και τον Χρυσοχοΐδη, οι κάμερες σε υπόγειο, 12ο και 7ο όροφο δέχτηκαν συντονισμένα επίθεση απο ρακούν που έφαγαν το υλικό και εγώ ο Δημήτρης Παπαζαχαρουδάκης αποδείχθηκα επαγγελματίας ψεύτης απο την Ιωάννα Γκελεστάθη.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, μαζί με τον Ο.Μ να καταθέσουμε τη μήνυσή μας στους βασανιστές μας. Με σκοπό να πετάξουμε το μπαλάκι στην ελληνική δικαιοσύνη ώστε να μας πεί και αυτή με την σειρά της, αν συναινεί και ποιά η γνώμη της για τα βασανιστήρια στη σύγχρονη δημοκρατία.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Tvxs.gr