Πυρκαγιά στα Βίλια / Αποφεύχθηκε αεροπορική τραγωδία – Μπάχαλο με τον συντονισμό (ηχητικό ντοκουμέντο)

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το ποιος έχει την ευθύνη για το συντονισμό των εναέριων μέσων, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που βγήκε στη δημοσιότητα

Ηπολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καλείται να απαντήσει άμεσα στο ποιος τελικά έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και εάν εμπλέκονται και άλλοι μη αρμόδιοι, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο αξιωματικός του ελικοπτέρου συντονισμού ιδιαίτερα θορυβημένος και εκνευρισμένος να λέει στον ασύρματο ότι το θηριώδες πυροσβεστικό αεροπλάνο Ιλιούσιν χωρίς να το γνωρίζει ο συντονιστής διασταυρώθηκε με τα άλλα εναέρια μέσα στα 200 πόδια, δηλαδή, σε απόσταση 60 μέτρων και είναι ευτύχημα ότι δεν σημειώθηκε αεροπορική τραγωδία.

Αναφέρει συγκεκρμένα ο αξιωματικός ελικοπτέρου συντονισμού:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης.

Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης.

Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε, περίπου, στα 200 πόδια απόσταση από εμάς.

Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέλθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή».

Το Ιλιούσιν, το οποίο ρίχνει 40 τόνους νερού, για να πετάξει πάνω από το μέτωπο προϋποθέτει ότι θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπόλοιπα εναέρια μέσα όπως τα μικρά πυροσβεστικά ελικόπτερα και τα καναντέρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αξιωματικός του συντονιστικούς ελικοπτέρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ακούγεται λέει προς το πλήρωμα των καναντέρ  «ας προσευχηθούμε να μην έχουμε κανένα ατύχημα»

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend