Πυρκαγιά στα Βίλια / Κάηκαν σπίτια – 20 χιλιόμετρα η περίμετρος του μετώπου -100.000 στρέμματα στάχτη

Άγνωστο αριθμό σπιτιών και πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους έχει κάνει στάχτη η μεγάλη φωτιά που επελαύνει για τέταρτη ημέρα στα Βίλια.

Το πύρινο μέτωπο εκτιμάται ότι έχει περίμετρο είκοσι χιλιομέτρων ενώ πλέον κινείται προς τέσσερις κατευθύνσεις και συγκεκριμένα προς Καραούλι, Αγ. Χαράλαμπο, Θέα και Παλαιοχώρι. Παράλληλα η φωτιά συνεχίζει να κάνει στάχτη το πυκνό δάσος στον Πατέρα.

 Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, το μεγάλο πρόβλημα είναι στον οικισμό Καραούλι καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό και απειλούνται σπίτια.

ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε, μάλιστα, ότι η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει σύντομα αφού ακόμα κι αν οριοθετηθεί θα υπάρχει πρόβλημα για τις επόμενες δέκα ημέρες με ενεργές εστίες και κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Νωρίς το πρωί  οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν τους οικισμούς
Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και ΤΙΤΑΝ χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει σταλεί, άγνωστο για ποιο λόγο, μήνυμα από το 112. Την εκκένωση έκαναν πόρτα – πόρτα αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο.

Το μέγα ερώτημα που πλανάται στους αποσβολωμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχή των Βιλίων είναι αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν ούτε κάν να οριοθετήσουν τη φωτιά με άπνοια, πώς θα το κάνουν με τις προβλέψεις να αναφέρουν εκδήλωση για δυνατών ανέμων στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στο μέτωπο με περίμετρο 20 χιλιομέτρων επιχειρούν επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα  ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.  Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(ΒΙΝΤΕΟ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ,,, ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend