Πυρκαγιά στο Μαρμάρι / Νέα αναζωπύρωση- Μέσα στον οικισμό Κοκκίνη η φωτιά

Αναπωπύρωση στον οικισμό Κοκκίνη. Η φωτιά βρίσκεται μέσα στις αυλές των σπιτιών. Προσπάθεια των εναέριων μέσων να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή που πνέουν ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα. Περιοδικά επιχειρούν 9 Ε/Π και 1 Α/Φ. Συνδρομή από Ε.Σ., Λ.Σ., εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν την εκκένωση σπιτιών στις παρυφές του Μαρμαρίου ενώ από τα ξημερώματα έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Κοκκίνη και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών. Σε επιφυλακή επιβατηγό πλοίο εάν χρειαστεί για τη μεταφορά κατοίκων και παραθεριστών.

Γι’ αυτό το λόγο δεν εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα προς Νέα Στύρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Φυγιά της Καρύστου που βρίσκεται ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 7 μποφόρ. Αυτός είναι και ο λόγος ότι δεν μπόρεσαν να πετάξουν τα Καναντέρ και επιχειρούν δυο ελικόπτερα Ericson.

Από το 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δυο οικισμοί και συγκεκριμένα ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών και ο οικισμός Κοκκίνι καθώς και το Μαρμάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα στον οικισμό Κοκκίνη και ήδη κάποια σπίτια έχουν πάρει φωτιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατευθύνουν τους κατοίκους προς την παραλία.

Μέχρι στιγμής επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι είναι σε αναμονή των εναέριων μέσων αν και προβληματίζουν οι ισχυροί άνεμοι για το εάν τελικά θα μπορέσουν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στο πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend