Πυρκαγιές: Ακατάλληλα κρίθηκαν 730 σπίτια

Έχουν πραγματοποιηθεί 1.153 αυτοψίες – Ξεκινούν αύριο οι αυτοψίες στον Δήμο Γορτυνίας – Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Αττική

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι των μηχανικών σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Μέχρι και σήμερα Δευτέρα, έχουν διεξαχθεί 1.794 αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην Αττική έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 741 αυτοψίες, από τις οποίες οι 390 στον Δήμο Αχαρνών, 44 στον Δήμο Κηφισιάς, 271 στον Δήμο Ωρωπού και 36 στον Δήμο Διονύσου.

Στην Πελοπόννησο, διενεργήθηκαν 416 αυτοψίες, στην Ηλεία 149, στην Μεσσηνία 51 και στη Λακωνία 205. Στην Αρκαδία έχουν γίνει 11 αυτοψίες στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 613 αυτοψίες, 451 στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και 162 στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Στον Δήμο Λοκρών, στην ΠΕ Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.  Στον Δήμο Δωρίδος, στην ΠΕ Φωκίδος έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αυτοψιών:

   – 1.153 έλεγχοι έγιναν σε κατοικίες, από τις οποίες οι 423 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 384 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 346 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

   – σε 82 ελέγχους σε επαγγελματικούς χώρους, 19 είναι κατάλληλοι για χρήση, 37 προσωρινά ακατάλληλοι και 26 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

   – σε 542 αποθήκες/στάβλους κλπ,  οι 37 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 206 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 299 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

   – σε 17 δημόσια κτίρια ή/και ναοί, που ελέγχθηκαν, 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 8 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 5 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει επανέλεγχοι σε 175 κτίρια, εκ των οποίων 127 κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση και 48 κρίθηκαν επισκευάσιμα. Από αυτούς, στην Αττική έχουν γίνει 33 επανέλεγχοι, στη Φωκίδα 10 και στην Εύβοια 134.

Στον Δήμο Γορτυνίας θα βρίσκονται αύριο Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021, ώστε να ξεκινήσουν οι αυτοψίες στην Αρκαδία. Στην Βόρεια Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, εντός της εβδομάδας, ο επανέλεγχος όσων κτιρίων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση.

(ΠΗΓΗ : https://left.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend