Π. Κουρουπλής: Άδικες χρεώσεις των τραπεζών σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παναγιώτης Κουρουμπλής με θέμα τις καταχρηστικές, άδικες και ανορθολογικές χρεώσεις των τραπεζών σε βάρος πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει:

  • Oι πολίτες διαμαρτύρονται εντόνως ότι επιβαρύνονται με αδικαιολόγητα ποσά για συναλλαγές που πραγματοποιούν σε καταστήματα τραπεζών ή μέσω e-banking ή ακόμα και όταν ζητούν αντίγραφα εγγράφων από τον φάκελο που διατηρούν στα τραπεζικά ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμό ή με τα οποία έχουν συνάψει κάποιο δάνειο.
  • Οι υπέρμετρες αυτές χρεώσεις, μεταξύ άλλων, αφορούν σε συναλλαγές, όπως η ανάληψη μετρητών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, η ερώτηση υπολοίπου μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας, ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, μεταφορά κεφαλαίων κτλ.
  • Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την αδικαιολόγητη αύξηση των χρεώσεων και προμηθειών από τις τράπεζες, εκφράζουν μεταξύ άλλων φορείς όπως η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών- Καταναλωτών-Πολιτών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καθώς και πλήθος εμπορικών συλλόγων ανά την ελληνική επικράτεια.
  • Εν μέσω πανδημικής κρίσης, που παρατηρείται αλματώδης αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, είναι τουλάχιστον προκλητικό οι τράπεζες με διάφορα τεχνάσματα να χρεώνουν τους πολίτες αδικαιολογήτως κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.  Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πελώρια που άφησε ασύδοτους τους τραπεζίτες τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατόπιν των ως άνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1. Σκοπεύει επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων περιορισμού αυτής της προκλητικής ασυδοσίας του τραπεζικού συστήματος, που επιβαρύνει τους πολίτες;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να απαιτήσει την άρση των υπερβολικών επιβαρύνσεων στις συναλλαγές που διενεργούνται καθημερινά μεταξύ των τραπεζών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

(ΠΗΓΗ : https://left.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend