Ράντζα στα νοσοκομεία ενώ η κυβέρνηση αφήνει τους κλινικάρχες να επιλέγουν ασθενείς (Photos)

«Όποιος μιλάει για το τέλος  της πανδημίας, για τις αντοχές του συστήματος υγείας καλό είναι να επισκεφθεί σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ μετά από εφημερία.Έγιναν 213 εισαγωγές συνολικά εκ των οποίων 71 ασθενείς με κορονοϊό. Αναπτύχθηκαν 101 ράντζα.Νοσηλεύονται 166 ασθενείς με κορονοϊό. Γεμάτα όλα.10  ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν  βρίσκονται ακόμη στα ΤΕΠ δεν υπάρχει κρεβάτι κενό» περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος αναρωτιέται «που είναι αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας; Έγιναν 310 προσελεύσεις περιστατικών κορονοϊού. Σακούλες έξω από τα εργαστήρια γεμάτες με δείγματα για μοριακό τεστ κορονοϊού. Που είναι η πρωτοβάθμια; Ασθενείς στα ΤΕΠ με κορονοϊό που εισήχθησαν και δεν υπάρχει κρεβάτι να νοσηλευτούν. Τραγικές καταστάσεις».

Την ώρα που τα νοσοκομεία πιέζονται αφόρητα  στην εγκύκλιο του υπουργείου υγεία γίνεται σαφές οτι η συμβολή των ιδιωτικών γίνεται μόνο σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα προστατεύοντας και πάλι τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην εγκύκλιο τα κριτήρια εισαγωγής ορίζουν ότι: «Κριτήρια Εισαγωγής: μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς του ΤΕΠ, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς σε τεχνητό νεφρό κλπ».
Χαρακτηριστική περίπτωση της “βοήθειας” που προσφέρουν  οι ιδιωτικές κλινικές στην σφοδρή πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι και η καταγγελία της γιατρού του νοσοκομείου Νίκαιας που διαψεύδει την υποτιθέμενη συμβολή των ιδιωτικών κλινικών που θα συνέδραμαν στη «μάχη» κατά του ιού.

Όπως σημειώνει η γιατρός Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ. στο νοσοκομείο  Κρατικό Νίκαιας 17 ασθενείς παραμένουν σε φορεία εξαιτίας της έλλειψης κλινών και της άρνησης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να τους δεχτούν επειδή νοσούν βαριά.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend