Σεισμοί σε Θήβα – Κρήτη / Τι λέει ο Άκης Τσελέντης – Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχολεία

Υπό στενή παρακολούθηση οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις σε Θήβα και Κρήτη. Παρότι είναι ασθενείς οι δονήσεις είναι μεγάλη η καταπόνηση των κτιρίων

Ένας νέος σεισμός 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ κούνησε το Αρκαλοχώρι ενώ στη Θήβα σημειώθηκαν 85 ασθενείς σεισμοί τις τελευταίες 24 ώρες με τον μεγαλύτερο να είναι στους 3,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμοί στη Θήβα

Ο Άκης Τσελέντης χαρακτήρισε σε ανάρτησή του απαράδεκτα τα σχολεία, αναρτώντας και φωτογραφία από ένα σχολείο στη Θήβα.

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑ

Photo Facebook/Akis Tselentis

Όσον αφορά τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, αναφέρει ότι πρόκειται για μικρές δονήσεις από 1,6 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 21.29. Το επίκεντρο του ήταν 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος του ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Σεισμοί στην Κρήτη

Με αφορμή τον σεισμό των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε την Παρασκευή το πρωί στο Αρκαλοχώρι, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου επισημαίνει ότι «το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα».

Υπό παρακολούθηση έχει τεθεί και το ρήγμα του Γιούχτα μετά από την εμφάνιση μικρής σεισμικής δράσης στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend