Σε άλλη χώρα ο ΕΦΚΑ – Μόνο με γνωμάτευση γιατρού πληρώνει τις αναρρωτικές άδειες γιατί «έτσι γίνεται πάντα»

Απίστευτες δικαιολογίες από τον εκπρόσωπο τύπου του ΕΦΚΑ για το μπάχαλο που επικρατεί στο ”επιτελικό κράτος” του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού, γιατί έτσι γίνεται πάντα με όλες τις ασθένειες», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο κ. Όμηρος Τσάπαλος.

Παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε πως οι εργαζόμενοι που νοσούν έχουν δηλώσει τα θετικά τεστ, στις επίσημες πλατφόρμες του κράτους, ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης επέμενε να λέει η διαδικασία που ακολουθεί το ταμείο δεν αλλάζει. «Δεν μπορεί ο ΕΦΚΑ να πληρώνει με ένα απλό rapid», σημείωσε χαρακτηριστικά !

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», είπε και τόνισε ότι: «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend