Στα κορυφαία εργοστάσια σύνθετων υλικών του κόσμου η B&T Composites από την Φλώρινα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αξιολόγησης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Composite World, που εξειδικεύεται στις τεχνολογίες των σύνθετων υλικών με ίνες στη βιομηχανία, η εταιρία B&T Composites από την Φλώρινα συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα εργοστάσια σύνθετων υλικών στον κόσμο για το 2021.

Είναι ο διαγωνισμός «CW Top Shops», που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά και σύμφωνα με τους διοργανωτές αξιολογεί τις καλύτερες επιδόσεις των εταιριών κατασκευής σύνθετων υλικών με ίνες, μέσα από ένα σύστημα δεικτών που περιλαμβάνουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες των υλικών, ζητήματα παραγωγικής διαδικασίας, θέματα που συνδέουν τον πελάτη με την επιχείρηση, τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων, κλπ.

 

Η Θωμαΐδα Τιριακίδου, διευθύντρια Ανάπτυξης της εταιρίας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησ της για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και όπως ανέφερε, «είναι όμορφο συναίσθημα η εταιρία μας από την ακριτική Φλώρινα να βρίσκεται ισάξια ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρίες του κόσμου στον τομέα των σύνθετων υλικών». Οι 10 καλύτερες εταιρίες είναι 4 από τις ΗΠΑ, 2 από Ινδία μια από Ηνωμένο βασίλειο, μια από Ιταλία και Ιαπωνία και μια από Ελλάδα.

• Arisawa Mfg. Co. Ltd. (Joetsu, Japan)

• B&T Composites (Florina, Greece)

• Bucci Composites (Faenza, Italy)

• Cecence Ltd. (Salisbury, U.K.)

• Champion Fiberglass Inc. (Spring, Texas, U.S.)

• EPP Composites (Rajkot, India)

• GSE Dynamics Inc. (Hauppauge, N.Y., U.S.)

• The Gund Co. (St. Louis, Mo., U.S.)

• Oribi Manufacturing (Commerce City, Colo., U.S.)

• Prathamesh Industries (Ahmednagar, India)

Ορισμένες από τις χώρες όπως ΗΠΑ, Ιαπωνία Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν μακρά παράδοση στον κλάδο των σύνθετων υλικών και ως εκ τούτου η επιλογή της ελληνικής B&T Composites να βρίσκεται δίπλα τους αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Όπως ανέφερε η κ. Τιριακίδου, η B&T Composites «δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την διαδικασία απανθρακοποίησης της δυτικής Μακεδονίας» και έτσι η εταιρία συμμετέχει σε ένα από τα πέντε ελληνικά έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΙPCEI) που σχετίζονται με το «Yδρογόνο», τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, προ-κοινοποιήθηκαν στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και περιμένουν την αξιολόγηση και έγκρισή τους. Το πρότζεκτ της εταιρίας προβλέπει την κατασκευή καινοτόμων δεξαμενών υψηλής πίεσης από σύνθετα υλικά και ίνες άνθρακα για την αποθήκευση υδρογόνου ειδικότερα για τον τομέα των μεταφορών (φορτηγά, λεωφορεία, επαγγελματικά οχήματα).

(ΠΗΓΗ : https://www.naftemporiki.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend