Στον αέρα οι ανακοινώσεις για την εστίαση – Καταλήγουν σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους

Σε ανατροπή των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί να τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση υπό την απειλή της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και οι προβλέψεις των επιστημόνων ότι τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τις 5.000 μέχρι το τέλος του μήνα, φέρνουν ανατροπή στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Έτσι αν και την Πέμπτη 15 Ιουλίου επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα μεικτών και αμιγών κλειστών χώρων για την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης, αυτή την ώρα όλα είναι στον αέρα με τους επιχειρηματίες του κλάδου να μην ξέρουν αν και πώς θα ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους τα επόμενα 24ωρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου προσανατολίζεται τώρα στο να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Έτσι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη να υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα ανατρέπουν τα μέτρα που με πανηγυρική τρόπο είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση για να διαψευστεί από την πραγματικότητα που διαμορφώνει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

Άλλωστε την κυβερνητική αλλαγή στροφής είχε περιγράψει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την περασμένη Πέμπτη λέγοντας ότι τα μέτρα είναι υπό αίρεση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ένας ακόμα παράγοντας που συνηγορεί στην ανατροπή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί είναι η αδυναμία ελέγχου αφού για παράδειγμα φαίνεται ότι έχει η απόφαση για μόνο καθήμενους στα κέντρα διασκέδασης καταστρατηγείται.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση αφού μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουν είναι ότι θα πρέπει να δηλώσουν με ποιον τρόπο θα επιλέξουν να ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. Εάν, δηλαδή, θα επιλέξουν να είναι μεικτοί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους.

Οι ενδείξεις, μάλιστα, ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών είχε καταλήξει να επιλέξει τη λύση των μεικτών χώρων αφού ο έλεγχος για τους αμιγείς εκτιμούν θα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση που θα οδηγούσε σε εντάσεις παρά το γεγονός ότι θα ήταν μεγαλύτερη η επιτρεπόμενη πληρότητα.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Left.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend