Στο μικροσκόπιο των αρχών ο Σεμπάστιαν Κουρτς- Ερευνάται για δωροδοκία ΜΜΕ και fake δημοσκοπήσεις

Ύποπτος για δωροδοκία και επίσημα ο δεξιός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στενός πολιτικός σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη. Μαζί με συνεργάτες του, φέρεται να έχει διοχετεύσει πάνω από 1.000.000 ευρώ στην εφημερίδα Österreich για να δημοσιεύσει ψευδείς (fake), κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις. 

Στην ανακοίνωση των εισαγγελέων αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο υπουργείων, στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς και στα κεντρικά γραφεία του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (OeVP).

Η ουσία των κατηγοριών είναι ότι μεταξύ 2016 και 2018, πόροι του υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά κομματικά πολιτικά συμφέροντα και διαμόρφωναν έναν θετικό προφίλ για τον Κουρτς, ώστε να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη στην Αυστρία. Η περίοδος συμπίπτει με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κουρτς, που οδήγησε στη συνέχεια στη κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPOe).

Ο όμιλος που διαχειρίζεται την Oesterreich εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι διαπράχθηκε οποιοδήποτε αδίκημα ή μεθόδευση κατά την ανάθεση των ερευνών κοινής γνώμης

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )