Στο μικροσκόπιο των αρχών ο Σεμπάστιαν Κουρτς- Ερευνάται για δωροδοκία ΜΜΕ και fake δημοσκοπήσεις

Ύποπτος για δωροδοκία και επίσημα ο δεξιός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στενός πολιτικός σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη. Μαζί με συνεργάτες του, φέρεται να έχει διοχετεύσει πάνω από 1.000.000 ευρώ στην εφημερίδα Österreich για να δημοσιεύσει ψευδείς (fake), κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις. 

Στην ανακοίνωση των εισαγγελέων αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο υπουργείων, στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς και στα κεντρικά γραφεία του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (OeVP).

Η ουσία των κατηγοριών είναι ότι μεταξύ 2016 και 2018, πόροι του υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά κομματικά πολιτικά συμφέροντα και διαμόρφωναν έναν θετικό προφίλ για τον Κουρτς, ώστε να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη στην Αυστρία. Η περίοδος συμπίπτει με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κουρτς, που οδήγησε στη συνέχεια στη κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPOe).

Ο όμιλος που διαχειρίζεται την Oesterreich εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι διαπράχθηκε οποιοδήποτε αδίκημα ή μεθόδευση κατά την ανάθεση των ερευνών κοινής γνώμης

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend