Συγχωνεύουν σχολικά τμήματα για να μην κάνουν προσλήψεις

Πέτρος Κατσάκος 

Τα κενά στα σχολεία χάσκουν χρεοκοπία. Τη χρεοκοπία της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να μην προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Προσλήψεις διπλά απαραίτητες σε μια εποχή που είναι επιστημονικά επιβεβλημένο να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όσο το δυνατόν πιο ολιγομελή τμήματα. Αντ’ αυτού, η υπουργός Παιδείας επέμεινε να ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά με τον ίδιο αριθμό μαθητών, αλλά με λιγότερους καθηγητές. Τι αποτέλεσμα είχε αυτή η πολιτική; Συγχωνεύσεις τάξεων και τμημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Και μάλιστα την ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας έχει σαρώσει την ηλικιακή ομάδα των μαθητών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που κάλεσε τηλεφωνικά τους διευθυντές σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της να προχωρήσουν στην άμεση συγχώνευση τμημάτων, προκαλώντας την αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που οργανώνουν κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας στις οποίες το υπουργείο έχει επιλέξει με τον τρόπο αυτό να καλύψει τα κενά που το ίδιο άφησε να υπάρχουν ακόμη και σ’ αυτή, την τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία περίοδο.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση μετακυλίει τις δικές της ευθύνες στην πλάτη της εκπαιδευτικής κοινότητας και η υπουργός Παιδείας φορτώνει στις πλάτες των μαθητών τη δική της απόφαση να μην καλύψει τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για ακόμη μία φορά η κυρία Κεραμέως αξιολογείται από την κοινωνία και πέφτει κάτω από τη βάση.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend