Συνεχίζεται το επιτελικό φιάσκο: Κλειστή και η Κατεχάκη – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική

Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα απέραντο μποτιλιάρισμα στους δρόμους παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που έχει προβλεφθεί εδώ και μέρες με απόλυτη ακρίβεια (ακόμη και προς την ώρα) από τους μετεωρολόγους, παρέλυσε τη χώρα, με την ταλαιπωρία των οδηγών και του επιβατικού κοινού, να μην έχει τέλος.

Κλείσιμο οδικών αρτηριών παρά τις διαβεβαιώσεις
Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα απέραντο μποτιλιάρισμα στους δρόμους παρά τις συνεδριάσεις και τις δεσμεύσεις διάφορων στελεχών ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Υπάρχουν ήδη σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές και περιφερειακές οδούς, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Τρίτης.

  • Κλειστή η εθνική οδός από το ύψος της Τραγάνας
  •  Στη Νέα Οδό ρίχνει τις ευθύνες ο Γιώργος Πατούλης, όταν χθες υπόσχονταν ότι δεν κλείσουν οι κεντρικές αρτηρίες
  • Κλειστή η Κατεχάκη στο ύψος της Κοκκινοπούλου…
  • Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας.
  • Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο
  • Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.
    Αναστέλλονται δρομολόγια του προαστιακού
  • Το Δημόσιο κατέβασε «ρολά» “αποδεσμεύοντας” όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν σχετίζονται άμεσα με την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου

Την ίδια ώρα συντελείται μία ακόμη προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών με τον έναν να τα ρίχνει στον άλλον για την ατελείωτη ταλαιπωρία των πολιτών.

«Ελπίς»: Έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας από την Καλυφτάκη για τα φορτηγά

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ΣΚΑΪ έσπευσε για ακόμη μία φορά να μιλήσει για πρωτόγνωρα πράγματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την ολιγωρία της αυτοδιοίκησης για μία κακοκαιρία που έχει προβλεφθεί εδώ και μέρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο OPEN, επέρριψε ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία που διαχειρίζεται την Νέα Οδό καθώς όπως δήλωσε δεν έβγαλε έγκαιρα μηχανήματα στον δρόμο.

Διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική και σε όλη τη νότια χώρα
Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

– Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.

– Στην Τατοΐου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού «Άγιος Μερκούριος» έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, έχει κλείσει η λεωφόρος Θησέως (συνέχεια της λεωφ.Κηφισίας) στο υψος της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη

Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας από Τραγάνα προς Αθήνα
Την επέκταση στο κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Περιορισμένη κυκλοφορία στην Εύβοια
Στον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Η κυκλοφορία εσωτερικά στον νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80 εκατοστά.

Αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

Ακυρώνονται δρομολόγια τρένων προς Χαλκίδα
Σύμφωνα με την TPAINOΣE, οι αμαξοστοιχίες 1546,1551,1554,1559 στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα, και οι αμαξοστοιχίες 2230, 2231, 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα Αεροδρόμιο-Άνω Λιόσια, ακυρώνονται για σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.rosa.gr