ΣΥΡΙΖΑ / Ξεκινάει απόψε η Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 8 μ.μ., ανοίγει απόψε στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας η αυλαία της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ύστερα από το αναγκαστικό “πάγωμα” που έφερε η πανδημία στις διαδικασίες ανασυγκρότησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει μπροστά τις μηχανές φιλοδοξώντας το επόμενο διήμερο να συζητηθούν οι κεντρικές προγραμματικές θέσεις και η στρατηγική μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου που ανοίγεται μετά την κρίση της πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ / Όλο το σχέδιο των προγραμματικών θέσεων

Δύο στοιχεία κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή αυτή τη διαδικασία. Πρώτον, πρόκειται για την πρώτη μαζική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της Προοδευτικής Συμμαχίας. Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός της Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές του 2019 προέβλεπε τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος την άνοιξη του 2020. Σχεδιασμός που αναβλήθηκε όμως επ’ αόριστον, μαζί με κάθε άλλη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη, αφού συνέπεσε με τις αρχές της πανδημίας και τα πρώτα σκληρά lockdown. Δεύτερον, η Συνδιάσκεψη, που έρχεται να επικυρώσει την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων που πραγματοποίησε η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γιώργο Σταθάκη, θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Το σχέδιο κειμένου προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει εγκριθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο και θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και οριστικής έγκρισης κατά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και συμβολή σ’ αυτό από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το άνοιγμα της Συνδιάσκεψης, απόψε, από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του κόμματος θα γίνει στο ανοιχτό Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας (δίπλα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της άρσης βαρών) προκειμένου να διασφαλιστεί η διά ζώσης συμμετοχή και η τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης. Οι κυρίως εργασίες, όμως, θα πραγματοποιηθούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Ειδικότερα, αύριο Σάββατο, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., θα συνεδριάσουν “στρογγυλά τραπέζια” που αφορούν τις εξής θεματικές:
  • οικονομία,
  • περιβάλλον,
  • εργασία,
  • κοινωνικό κράτος,
  • πολιτισμός,
  • κράτος – θεσμοί – δημοκρατία.

Στη συνέχεια, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης με τις ομιλίες των αντιπροσώπων και των στελεχών του κόμματος.

Η διαδικασία της ολομέλειας θα συνεχιστεί και την Κυριακή, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ στη συνέχεια, έως τις 6 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι καταληκτικές ομιλίες και θα εγκριθεί το τελικό κείμενο των προγραμματικών θέσεων.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης αποτελείται από σχεδόν 2.500 άτομα, ήτοι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ευρωβουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και νεοεκλεγμένες Νομαρχιακές Επιτροπές.

 

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend