Σχολεία / Κουδούνι με ομαδικά πυρά κατά Κεραμέως – Πάνω από 14.000 μαθητές θετικοί

Αναλγησία, ανικανότητα και επιτελικό μπάχαλο καταλογίζουν εκπαιδευτικοί και κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση

Με πάνω από 14.000 μαθητές θετικούς σύμφωνα με τα χθεσινά και πρωινά στοιχεία και χωρίς μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ανοίγουν τα σχολεία με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νίκης Κεραμέως.

Η ΟΛΜΕ, που έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 12.00 -14.00 και συγκέντρωση στις 13:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατηγορεί την Νίκη Κεραμέως για επιτελικό μπάχαλο, αναλγησία και ανικανότητα.

Όπως επισημαίνει, η Νίκη Κεραμέως αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις πολλών ειδικών επιστημόνων που ζητούσαν να μην ανοίξουν τα σχολεία και απαξίωσε πλήρως όλες τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, διατηρώντας το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1.

Ακόμα, όμως, και το ανεπαρκέστατο μέτρο των self test, όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία,  η οδηγία στους γονείς να πάνε στα σχολεία για self test, κρύβει απόλυτη προχειρότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει παράλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνωστισμό και χάος.

Να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως, επιμένουν σε μια απόφαση που έχει ρίσκο για τη δημόσια υγεία παρά τις δραματικές επισημάνσεις των επιστημόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, επεσήμανε ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία, τα κρούσματα στους ανήλικους θα εκτοξευθούν,  υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός δυνητικά καταστροφικού κύματοςΈχουμε περισσότερες μολύνσεις και θανάτους από κάθε άλλη περίοδο.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του επιτελικού μπάχαλου του κ. Μητσοτάκη «απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα». Όπως από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι με το απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο του 50%+1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει σειρά μέτρων που δεν έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία προτείνει τα τμήματα να κλείνουν με το πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν.

Παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend