Σχολεία / Μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση

Με πολλά προβλήματα γίνεται σήμερα η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ενώ το υπουργείο Παιδείας διατεινόταν ότι όλα είναι έτοιμα, όπου χρειαστεί, για την τηλεκπαίδευση, η οποία «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης», σε πολλά τμήματα σχολείων οι μαθητές δεν καταφέρνουν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί είτε δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό είτε δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Άλλωστε, μόλις την περασμένη Παρασκευή, με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να δώσει voucher ύψους μόλις 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ένα ποσό που θα καλύψει ένα πολύ μικρό μόνο μέρος από το κόστος αγοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτός αν θεωρεί η υπουργός Παιδείας ότι ένα τάμπλετ φτάνει και περισσεύει για τους εκπαιδευτικούς – όπως έκρινε για τους μαθητές – για να διδάξουν.

Στο μεταξύ, πολλές ΕΛΜΕ διευκρινίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα λόγω των κλειστών σχολείων και τονίζουν ότι η τηλεκπαίδευση «δεν είναι φάρμακον δια πάσαν νόσο».

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr