Σύσσωμη η Κύπρος εναντίον Άδωνη Γεωργιάδη για τα PCR

Ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε να ενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο εναντίον του μετά τις απίστευτες δηλώσεις του για την αξιοπιστία των μοριακών τεστ.

Το Υπουργείο Υγείας, βουλευτές και αξιωματούχοι της Κύπρου αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που για να δικαιολογήσει την τιμή του μοριακού τεστ στην Ελλάδα, δήλωσε πως τα πολύ φθηνότερα PCR στην Κύπρο είναι αναξιόπιστα και πιθανόν κινέζικά. Ισχυρίστηκε δηλαδή πως η κυπριακή κυβέρνηση «παίζει» με την Υγεία των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου μάλιστα, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις για αξιοπιστία των PCR τεστ που διενεργούνται στη Μεγαλόνησο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δημοσίευσε τα παρακάτω:

  1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.
  2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.
  3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.

Είχε προηγηθεί και η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος μεανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Έντονη αντίδραση και από τη βουλεύτρια του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend