Ταμείο Ανάκαμψης / Η Κομισιόν εξανάγκασε την κυβέρνηση σε τροποποιήσεις

Τις τροποποιήσεις στο παράρτημα της εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων που θα έχουν πρόσβαση στα φθηνά δάνεια του ταμείου ανάκαμψης επιβεβαίωσε χθες στην ΑΥΓΗ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Το παράρτημα της εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας έχει τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση των δανείων του ταμείου ανάκαμψης στο σχέδιο. Αυτά σχετίζονται με το πώς το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να παρέχει δάνεια σε εταιρείες και διευκρινίζει ότι οι αποδόσεις αυτών των δανείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους” υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι στα ορόσημα θα περιλαμβάνονται επίσης “επιπλέον εγγυήσεις διακυβέρνησης” για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις σχετικά με τον δανεισμό βασίζονται σε “υγιή οικονομικά κριτήρια”.

Οι τροποποιήσεις

Για “επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης, τα οποία χρεώνονται το Ελληνικό Δημόσιο και οι  Έλληνες φορολογούμενοι”, είχε κατηγορήσει την Παρασκευή την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα δώδεκα σχέδια ανάκαμψης -μεταξύ των οποίων και το ελληνικό μετά τις τροποποιήσεις στο σχετικό παράρτημα- πρόκειται να εγκριθούν σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Την ικανοποίησή του γι’ αυτό το γεγονός εξέφρασε χθες, προσερχόμενος στο Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για ένα «φιλόδοξο σχέδιο, που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και θα προσθέσει στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend