Τα «βαριά» πορτοφόλια στο ρινγκ για το «Ντυνάν»

Πρόκειται για το κομμάτι του παζλ που θα καθορίσει τους συσχετισμούς στην ιδιωτική υγεία

Το επόμενο πετράδι του στέμματος στην επιχειρηματική αρένα του 2021 για τους μήνες που υπολείπονται θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πώληση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το τελευταίο κρίσιμο κομμάτι του παζλ που κλειδώνει και καθαρίζει την εικόνα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

Η στρατηγική σημασία του «Ντυνάν» δεν υποτιμάται από τους σημαντικούς παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς και για αυτό στην Τράπεζα Πειραιώς φτάνουν διάφορες προτάσεις για αγορά του δανείου των 120.000.000 που βαρύνει το «Ντυνάν».

Σήμερα η αγορά συζητά για τα καλά το μέλλον του «Ερρίκος Ντυνάν» Hospital Center, καθώς είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και ο έλεγχός του θα αλλάξει άρδην το σκηνικό και θα αναδιανείμει τα μερίδια της αγοράς. Το αμερικανικό fund CVC Capital Partners και τo βρετανικό BC Partners αναμένεται να συγκρουστούν μέχρι τέλους.

Και πάλι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ως πιστώτριας τράπεζας θα παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας, επιλέγοντας το καπέλο του πιστωτή.

Από την εξαγορά του Metropolitan από το CVC Capital Partners φάνηκε ότι η ελληνική αγορά της παροχής υπηρεσιών υγείας σε κάθε επίπεδο -από τις διαγνωστικές εξετάσεις έως τις επεμβάσεις στα ιατρικά κέντρα και τα νοσηλευτικά ιδρύματα- έχει περιθώρια ανάπτυξης και αποδόσεων για τους επενδυτές και τα funds.

Ωστόσο, η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει με διαγωνισμό μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ώστε να υπάρχει κατοχυρωμένη διαδικασία.

Δεδομένου ότι το «Ντυνάν» έχει συνολικά περίπου 500 κλίνες (αξιόλογη δυναμικότητα, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Ευαγγελισμός διαθέτει περίπου 940 κλίνες) και επιπλέον βρίσκεται σε μια προνομιούχο θέση μεταξύ των αντίστοιχων μονάδων του ανταγωνισμού, όποιος αποκτήσει το «Ντυνάν» μπορεί να σταθεί με αξιώσεις ή και ανάλογα και με άλλες επενδύσεις να κυριαρχήσει στην αγορά. Για αυτό οι πληροφορίες της στήλης θέλουν έτοιμους και αποφασισμένους να δηλώνουν «παρών» στη διαδικασία το CVC, το BC Partners και το Faralon.

Σύμφωνα με τον τελευταίο οικονομικό απολογισμό του 2020, το ιδιωτικό νοσηλευτήριο εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 46.552.000 ευρώ από 45.045.000 ευρώ το 2019.
Επίσης το 2020 το «Ερρίκος Ντυνάν» εμφάνισε ζημιές προ φόρων ύψους 13.078.000 ευρώ από ζημιές προ φόρων 15.233.000 ευρώ το 2019. Τα ταμειακά διαθέσιμα στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ανέρχονταν μόλις στα 702.384 ευρώ.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας ανέρχεται σε 134.600.000 ευρώ το 2020 από 127.600.000 ευρώ το 2019. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά, ως αποτέλεσμα συσσωρευμένων ζημιών, και ανήλθαν σε 38.300.000. Το 2020 το «Ερρίκος Ντυνάν» απασχολούσε 969 άτομα, από 1.002 εργαζομένους που απασχολούσε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

(ΠΗΓΗ : https://www.dimokratianews.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend