Τα θηριώδη Ilyushin αποστέλλει η Ρωσία στην Ελλάδα, παρά τα…74 εναέρια μέσα που υποτίθεται ό,τι διαθέτουμε

Την ώρα που είναι μαζικό το αίτημα για περισσότερα εναέρια μέσα κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα, η Ρωσία αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα δύο αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8. 

Το αίτημα της  ελληνικής κυβέρνησης αρχικά να εφοδιαστεί με ένα  ακόμη πυροσβεστικό  αεροσκάφος μπορεί να μην πέρασε, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος, Βαλντιμίρ Πούτιν, αντ΄αυτού στέλνει τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που αποκαλούνται και ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 40 τόνους νερό.

 Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ. Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι γιατί  πρωθυπουργός ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση από την Ρωσία, όταν εμείς σαν χώρα διαθέτουμε, 74 εναέρια μέσα όπως είχε αναφέρει ο κ. Σκέρτσος. Όπως και να’χει όμως κάλιο κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη…

Τα συν και την πλην του  Ilyushin Il-76

Τα αεροσκάφη αυτά έχουν ορισμένους περιορισμούς, καθώς είναι σχεδιασμένα να ρίχνουν σε επίπεδες επιφάνειες λόγω ότι πετάνε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το τεράστιο μέγεθος του (έχει μήκος 46 μέτρα και άνοιγμα φτερών 56 μέτρα. Η δε χωρητικότητά του σε νερό ανέρχεται στους 40 τόνους) δεν το βοηθά να ελιχθεί στο δύσκολο μορφολογικό έδαφος της χώρας μας.  Επίσης απαιτεί μακρύ διάδρομο προσγείωσης, όπως και το μακρινό 1998 που είχε  χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμμητό, και είχε ττροχιοδρομήσει στο αεροδρόμιο του ελληνικού, ενώ  δεν μπορεί να πάρει νερό από θάλασσα ή λίμνη. Όμως στα συν του είναι ότι ο όγκος του νερού που μπορεί να ρίξει ισοδυναμεί σαν να ρίχνουν μαζί 8 δικά μας Καναντέρ. Επίσης, ο ρωσικός «γίγαντας» έχει τέσσερις τούρμπο τζετ κινητήρες, από τους οποίους ο καθένας έχει ισχύ 12,5 τόνων. Στο κάτω μέρος του Ilyushin υπάρχουν 8 πόρτες, απ’ όπου γίνονται οι ρίψεις νερού. Και το κατώτερο σημείο στο οποίο μπορεί το αεροσκάφος να επιχειρήσει είναι τα 50 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους. Παράλληλα, το σύγχρονο σύστημα πλοήγησης και το ψηφιακό αυτόματο σύστημα ελέγχου διευκολύνουν το έργο του πληρώματος και αυξάνουν την ασφάλεια των πτήσεων.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend