Τεράστιες ουρές στις εισόδους των πανεπιστημίων – Με ταλαιπωρία και αποκλεισμούς η ακαδημαϊκή χρονιά

Ανοιχτά πανεπιστήμια για όσους προλάβουν και δεν αποκλειστούν φαίνεται ότι επιθυμεί η ηγεσία του υπ. Παιδείας, καθώς οι τεράστιες ουρές που σχηματίζονται έξω από τα πανεπιστήμια δημιουργούν πολλαπλούς αποκλεισμούς των φοιτητών – Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για ώρες σε ουρές. όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός

 

Χαοτικές εικόνες φτάνουν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της  χώρας κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας τους με το υπ. Παιδείας να πιάνεται για άλλη μια φορά απροετοίμαστο και χωρίς συνολικό σχέδιο. Για πολλά πανεπιστήμια χθες Δευτέρα (11/10) ξεκίνησε και επίσημα η ακαδημαϊκή χρονιά, ωστόσο χιλιάδες φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν τις ατελείωτες ουρές άλλοτε για να μπουν στο μάθημά τους και άλλοτε για να μπουν στην φοιτητική λέσχη. 

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι φοιτητές, αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους στην σχολή, καθώς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για πολλές ώρες σε τεράστιες ουρές προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στην διάλεξη που θέλουν, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην το καταφέρνουν. Παράλληλα, τονίζουν πως στις ουρές αυτές αναγκάζονται να «στοιβάζονται σαν σαρδέλες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, γεγονός που δεν τους δημιουργεί ένα ασφαλές πεδίο σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελούν οι αίθουσες των πανεπιστημίων που δεν διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες από μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν, χωρίς να τους δίνεται άλλη δυνατότητα παρακολούθησης. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σε κάθε περίπτωση βαθιές ανισότητες μεταξύ των φοιτητών ή αλλιώς «φοιτητές δύο ταχυτήτων», ενώ εντείνεται μέσα από την μείωση του προϋπολογισμού για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές για να μπουν να παρακολουθήσουν το μάθημά τους θα πρέπει να επιδεικνύουν σε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικό rapid test.

Οι παρακάτω εικόνες είναι από το Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου εκατοντάδες φοιτητές περιμένουν σε μια ουρά στον πεζόδρομο προκειμένου να καταφέρουν κάποια στιγμή να μπουν σε κάποια διάλεξη.

 

Αντίστοιχες εικόνες από την Θεσσαλονίκη είδαν το φως της δημοσιότητας με φοιτητές και φοιτήτριες να σχηματίζουν αναγκαστικά μεγάλη ουρά για να ένα γεύμα στη λέσχη του ΑΠΘ.

 

Η παρακάτω φωτογραφία από τον Βόλο δείχνει ακριβώς αυτά που καταγγέλλουν οι φοιτητές περί συνωστισμού.

 

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend