Τζαβάρας κατά Μητσοτάκη / Μας ψήφισαν για κυβέρνηση ΝΔ, όχι «κηπουρών» όπως του Παπανδρέου

Σκληρή κριτική για τις επιλογές κυβερνητικών στελεχών από χώρους εκτός ΝΔ και εξωθεσμική αλλαγή ιδεολογικού πλαισίου άσκησε ο «γαλάζιος» βουλευτής Ηλείας.

Την οργή της «παραδοσιακής» Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχτισε» το δικό του επιτελικό κράτος χρησιμοποιώντας σε κυβερνητικές θέσεις πρόσωπα που δεν ανήκουν στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, εξέφρασε με εντυπωσιακά σαφή τρόπο μιλώντας στο Best Καλαμάτας ο βουλευτής Ηλείας του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Τζαβάρας.

«Αν πούμε ότι μετατοπίζεται η ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ιδεολογικό πλαίσιο», είπε ευθέως ο κ. Τζαβάρας. «Θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της επιλογής προσώπων που ήταν ή και είναι μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές της ΝΔ) το αναγνωρίζω, και ο πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της σύνθεσης της κυβέρνησης θεωρώ πως το έχει συνυπολογίσει. Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος και είχε τροφοδοτηθεί ο δημόσιος διάλογος, σχετικά με το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς ακόμα και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Γιατί ο ελληνικός λαός είναι δεδομένο πως έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ να κυβερνήσει, με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που στήριζαν το έργο και τον αγώνα που έκανε η ΝΔ για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ … το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που εγώ νομίζω ότι πρέπει να το έχει αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός και να ξέρει ότι προφανώς εδώ δημιουργούνται κάποια ζητήματα.

Όταν παίρνουμε αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, με μια παράδοση δημοκρατική, αυτή ακριβώς την κυβέρνηση να την κάνει και ρυθμό της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)