Τζανάκης: “Πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Δεν έχει αποδειχτεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα”

Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη. Όσα είπε για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το “9”, τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000, ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα”, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνοικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

 

Προϊόν θεωρητικής σκέψης η απαγόρευση της μουσικής

Όσο για την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, ο Νίκος Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της, λέγοντας πως δεν έχει αποδειχτεί ότι ευνοεί τη διασπορά του κορονοϊού.

“Δεν έχω καταλάβει, ή τουλάχιστον δεν έχει αποδειχτεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα. Υπάρχει μία θεωρητική σκέψη ότι όταν παίζει μουσική μιλάς δυνατά, επομένως εκτοξεύεις περισσότερα σταγονίδια και υπάρχει ένα περιθώριο να αυξηθεί η μεταδοτικότητα. Αυτή ήταν μία θεωρητική σκέψη. Ποτέ δεν έχει αποδειχτεί. Έχω την αίσθηση πως λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως ή όταν βρίσκεσαι έξω θα βοηθήσει και την ψυχολογία και δεν θα επιβαρύνει πολύ το θέμα αυτό”.

ΠΗΓΗ :https://www.news247.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend