Την αλλαγή του διεθνούς ονόματος της Τουρκίας επιθυμεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.

Οχι του δικού του αλλά της Τουρκίας. Και μάλιστα αυτό που χρησιμοποιεί η χώρα στις διεθνείς συναλλαγές της και αναφορές.

Ως γνωστόν, στα αγγλικά, τη διεθνή γλώσσα του πλανήτη, η Τουρκία αναφέρεται ως Turkey. Οσοι όμως έχετε ταξιδέψει στη χώρα ή έχετε την οποιαδήποτε επαφή μαζί της, ξέρερε ότι στην τουρκική γλώσσα η χώρα αναφέρεται ως Türkiye (ακούγεται αυτό το χαρακτηριστικό ε στο τέλος).

Αυτήν την εκδοχή λοιπόν θέλει να καθιερώσει διεθνώς ο Ερντογάν, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 2023.

Ακόμα και τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία θα αναγράφουν, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, το made in Türkiye.

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, και άλλος λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν επιθυμεί να αλλάξει το διεθνές όνομα της χώρας του. Στα αγγλικά η λέξη turkey σημαίνει γαλοπούλα ενώ πολλές φορές στην αργκό αντιστοιχεί σε προσβλητικές εκφράσεις. Αυτό, κατά το κυβερνητικό δόγμα, πρέπει να αλλάξει.

Οι πολίτες βέβαια, που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιούν το Türkiye όταν θέλουν να μιλήσουν για τη χώρα τους, θα προτιμούσαν ο πρόεδεος να ασχολείται με πιο ουσιώδη ζητήματα όπως ο θηριώδης πληθωρισμός και η ακρίβεια…

ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend