Τι κατάλαβε ο Μητσοτάκης στον Αη Στράτη ;

Ορέστης Μεταξάς

Ο Κυριάκος αναρωτιέται: Γιατί ο κόσμος παλιά πήγαινε διακοπές στον Αη-Στράτη;

Με τον Μητσοτάκη δεν βγάζεις άκρη. Ο λόγος του είναι τόσο ρηχός και επίπεδος που μόνο θυμηδία προκαλεί. Τι πραγματικά γνωρίζει, τι αντιλαμβάνεται, τι κατανοεί από την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας είναι μυστήριο..

O Μητσοτάκης αναφέρεται συχνά στα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας από το 1940 κα μετά. Είτε μιλάει για την αντίσταση εναντίον των Γερμανών, είτε μιλάει για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, είτε για την χούντα, είτε για το Πολυτεχνείο, είτε όπως τώρα για τον Αη-Στράτη, οι κρίσεις του μικρή σημασία έχουν.
Είναι αυτό που λέμε:
-Ποιος το είπε;
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε.
-Πάμε παρακάτω.

Με τον Μητσοτάκη δεν βγάζεις άκρη. Ο λόγος του είναι τόσο ρηχός και επίπεδος που μόνο θυμηδία προκαλεί. Τι πραγματικά γνωρίζει, τι αντιλαμβάνεται, τι κατανοεί από την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας είναι μυστήριο. Νομίζεις ότι δραπέτευσε από τον κόσμο των Playmobil, τα γεγονότα όλα αυτά δεν τα είχε ξανακούσει και λέει πράγματα που του είπαν να τα πει χωρίς να τα πολυκαταλαβαίνει

Είπε τον Άη Στράτη «τοπόσημο διχασμού». Αύριο σε μια ανάλογη επίσκεψη του στο ΕΑΤ- ΕΣΑ, μπορεί επίσης να το χαρακτηρίσει ως «τοπόσημο διχασμού». Ο Σπύρος Μουστακλής που μαρτύρησε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, είχε έναν μικρό διχασμό με τους βασανιστές του Θεοφιλογιαννάκο και Χατζηζήση. Για τον Μητσοτάκη που δεν πολυξέρει για το ΕΑΤ-ΕΣΑ όλα αυτά είναι μπερδεμένα, ακατανόητα, πολύπλοκα πράγματα. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ιστορικός για να τα ξέρει.

Δρα σαν προβοκατοράκος όμως είναι αμφίβολο εάν αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται. Όταν έλεγε στη Βουλή χωρίς να ντρέπεται, «Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την χούντα», κάπου στο μαρτυρικό Παρίσι, σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης έχει ένα δικό του λεξικό, όπου οι λέξεις σημαίνουν άλλα πράγματα από ότι σημαίνουν στο δικό μας λεξικό. Ας μην δίνουμε και πολύ σημασία στα λόγια του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης ήρθε όπως ήρθε, κυβερνά όπως κυβερνά και όταν φύγει θα τον θυμόμαστε σαν μια πολιτική ιδιαιτερότητα που όμοια της δεν πρέπει να ξανακυβερνήσει τη χώρα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του Societe.gr

ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend