Το εκκολαπτήριο των αντιεμβολιαστών

 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Στην πολιτική, ο Αβραάμ Λίνκολν το είχε διατυπώσει υποδειγματικά: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα».

Η Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, ουδέποτε πήρε στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις που βγαίνουν μέσα από την ιστορική εμπειρία λαών και πολιτικών ηγετών. Πίστεψε πως μπορεί να εξαπατά τους πάντες στο διηνεκές.

Στην προσπάθειά της να καλύψει την αποτυχία της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φόρτωσε κατ’ αρχάς τις ευθύνες στους πολίτες, αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη και υποβαθμίζοντας πλήρως την κρατική. Στη συνέχεια, επιχείρησε «με το μαστίγιο και το καρότο» να αυξήσει τους εμβολιασμούς, κατηγορώντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση -κυρίως την αξιωματική- για υγειονομικό σαμποτάζ.

Τα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών απέδειξαν, όμως, πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ολοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους δεν είναι της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς, αλλά ένας αχταρμάς εθνικιστών, σοβινιστών, θρησκόληπτων αντικομμουνιστών, μακεδονόπληκτων και τουρκοφάγων, τους οποίους ο Κυρ. Μητσοτάκης οργάνωσε και κινητοποίησε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για πολίτες και οργανώσεις στους οποίους η Ν.Δ. και ο αρχηγός της στηρίχθηκαν για να έρθουν στην κυβερνητική εξουσία.

Υπάρχει, όμως, και χειρότερο. Αυτούς τους ανθρώπους με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις η σημερινή κυβέρνηση τους άφησε στο απυρόβλητο, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η θρησκοληψία και η σύνδεση με τις πιο αντιδραστικές αντιλήψεις στον χώρο της Εκκλησίας.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση απέφυγε συστηματικά τη σύγκρουση με την Εκκλησία και τις συντηρητικές αντιλήψεις στους κόλπους της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ουσιαστικά δημιούργησε και ενίσχυσε το εκκολαπτήριο των αντιεμβολιαστών, που σήμερα τους λέει «ψεκασμένους», ενώ πριν από μερικά χρόνια τούς εκθείαζε ως πατριώτες.

Καθένας θερίζει ό,τι σπέρνει. Και ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει σπείρει πολύ συντηρητισμό και καθυστέρηση σε αυτή τη χώρα, καθώς επιχείρησε να φτάσει στην εξουσία με όχημα τις πιο καθυστερημένες και πιο αντιδραστικές δυνάμεις της κοινωνίας. Το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε, φαίνεται τώρα σε όλες τις διαστάσεις του.

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Εφημ. Συντακτών

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend