Τρίτος απαγχονισμένος μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη

Ο άνδρας, που είχε συλληφθεί για κλοπές, φέρεται να χρησιμοποίησε ως αυτοσχέδιο βρόγχο πιθανότατα κάποιο ρούχο του.

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες οι αυτοχειρίες κρατουμένων, εντός Αστυνομικών Τμημάτων στη χώρα προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνθήκες κράτησης και τις δομές της αλλά και για το τι κάνει επί αυτού η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Τελευταίο περιστατικό, ένας 25χρονος με καταγωγή από την Αλγερία που είχε συλληφθεί και περίμενε να μεταχθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε σχέση με υπόθεση κλοπών, κρατείτο στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, βρισκόταν μόνος του στο κελί. Ο απαγχονισμός έγινε με αυτοσχέδιο βρόγχο που κατασκευάστηκε από πιθανόν από ρούχο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη περίπτωση απαγχονισμού κρατούμενου μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς τέλη Αυγούστου βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης 48χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία που είχε συλληφθεί για γυναικοκτονία λίγες ημέρες νωρίτερα.

Επίσης, το πρωί της 1ης Ιουνίου βρέθηκε επίσης απαγχονισμένος και πάλι μέσα στα κρατητήρια Αστυνομικού Μεγάρου, αυτή τη φορά του Ηρακλείου, ένας 36χρονος που είχε συλληφθεί ώρες νωρίτερα για υποθέσεις που σχετίζονταν με κλοπές και ναρκωτικά.

Πηγή: www.rosa.gr